ANTALYALI IŞİD MİLİTANI DA FETHULLAH GÜLEN'İ SUÇLADI

ANTALYALI IŞİD MİLİTANI DA FETHULLAH GÜLEN'İ SUÇLADI

Antalya'da yakalanan Rusya vatandaşı IŞİD Militanları Fethullah Gülen örgütünü suçladı.

ANTALYA'da IŞİD davasında tutuksuz yargılanan Rus Aydar Süleymanov, suçlamaların arkasında Rus istihbaratı ile FETÖ/PDY'nin olduğunu iddia etti. Tutuklu sanığın kalmadığı dava duruşmasının ayrıntıları şöyle.

RUSYA VATANDAŞLARI

Antalya'da IŞİD'le bağlantılı oldukları iddiasıyla geçen 11 Ocak'ta Kamaludin Babaev, Aydar Süleymanov ile Ruslan Khaybullov gözaltına alındı. Şüpheliler poliste sorgudayken ertesi gün İstanbul Sultanahmet'teki patlama meydana geldi.

RUS İSTİHBARATININ İHBARI ÜZERİNE

Rus haber sitelerinde bu patlamayla Antalya'da gözaltına alınan kişiler arasında irtibat olabileceğine ilişkin iddialar yayımlandı. 13 Ocak'ta adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Aydar Süleymanov tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, Ruslan Khaybullov'un sınırdışı edilmesine karar verildi.

Süleymanov ile Khaybullov, göç idaresine gönderildi. Tutuklanan Rus Kamaludin Babaev ise Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Babaev de serbest bırakıldıktan sonra göç idaresine gönderildi.

FETÖ VE RUS İSTİHBARATINI ADRES GÖSTERDİ

Avukatının itirazı üzerine tutulduğu göç idaresince serbest bırakılan Aydar Süleymanov, davanın ikinci duruşmasında hazır bulundu. İlk duruşmaya göç idaresinde tutulduğu için katılamayan Süleymanov, diğer sanık Kamaludin Babaev ile Antalya'da tanıştığını söyledi.

Babaev ile Antalya'da birlikte namaz kılmak için zaman zaman camiye gittiklerini, çocuklarının da aynı okulda eğitim gördüğünü söyleyen Süleymanov, Rusya'dan terör örgütü IŞİD'e katılmak isteyenlere irtibata geçip bu kişilerin Antalya'da geçici barınmalarını sağladıktan sonra Suriye'deki çatışma bölgelerine gönderdiğine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

RUS İSTİHBARATININ İŞİ

Bu iddialarda Rus istihbaratıyla FETÖ/PDY'nin izi olduğunu ileri süren Süleymanov, "Benim terör örgütü IŞİD ile hiçbir bağlantım yok. Onlara herhangi bir destek de vermedim. Vermeyeceğim de inşallah. Ben onları insan düşmanı olarak görüyorum.

Hakkımdaki suçlamaların arkasında Rus istihbaratı ile FETÖ'cülerin olduğunu düşünüyorum. Çünkü FETÖ'cülerle ilgili paylaşımlarım var. Bundan dolayı suçlandığımı düşünüyorum" dedi.

ARAÇ YIKAMA İŞİ YAPIYORUM

Kendisinin üniversite mezunu olduğunu, Antalya'nın Döşemealtı İlçesinde ikamet ettiğini, Türkiye'de araç yıkama işi yaptığını, ancak şu anda bir işinin de olmadığını anlatan Süleymanov, eşi ve üç çocuğuyla birlikte buraya yerleştiğini söyledi.

BAŞLANGIÇTA KOMİK GELMİŞTİ

Avukatı Nurali Çitil de müvekkilinin terör örgütleriyle bir bağlantısı olmadığını söyledi. Müvekkilinin kendisine başından beri bu olayın arkasında FETÖ'nün ve Rus istihbaratının olduğunu söylediğini anlatan Çitil, "Başlangıçta bu bana komik gelmişti. Müvekkilimin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlardan rahatsız oldular. Davanın diğer sanığı olan Kamaludin Babaev de serbest bırakıldıktan sonra göç idaresine gönderildi. Kendisi halen Kırklareli Göç İdaresi'nde tutulmaktadır. Bu nedenle kendisi duruşmaya katılamadı" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı