Antalyalı bankacı 15 milyonla kayboldu

Antalyalı bankacı 15 milyonla kayboldu

Antalya'nın Kepez İlçesinde devlet bankasının ticari kredilerine bakan görevli 15 milyon lirayı kredi vermiş gibi gösterip kendi hesabına aktarıp ortadan kayboldu.

3da Antalya bir devlet bankasının ticari kredilerine bakan O.T.’nin hayali kredilerle 15 milyon lirayı zimmetine geçirdiği öne sürüldü. Yıllık izne ayrılıp, ortadan kaybolan O.T.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

DEVLET BANKASI

Antalya'nın Kepez ilçesi, Göksü Mahallesi Toptancı Hal Kompleksi içindeki bir devlet bankasının şubesinde ticari kredilere bakan O.T., sahte belgelerle hayali kişilere 15 milyon lira kredi vermiş gibi gösterip, parayı iddiaya göre kendi hesabına aktardı. Bir süre önce yıllık izne ayrılan O.T., ortadan kayboldu.

İZNE ÇIKTIKTAN SONRA ANLAŞILDI

İzne çıktıktan sonra şüphe üzerine yapılan ilk incelemelerde, O.T.’nin 15 milyon lirayı zimmetine geçirdiği tespit edildi. Genel müdürlük zimmetin boyutunu belirlemek üzere iki müfettiş görevlendirdi. Banka avukatları da olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

HERYERDE ARANIYOR

Şüpeli Ticari krediler müdürünün izne çıktıktan sonra farkedilen 156 Milyonluk açığının farkedilmesinden sonra heryerde arandığı ancak izine rastlanılamadığı ortaya çıktı. Şüpheli O. T.'nin yurt dışına kaçmış olabileceği üzerinde duruluyor.

İlgili Haberler