Antalyalı Ayşe'yi İŞİD Rakka'da öldürdü

Antalyalı Ayşe'yi İŞİD Rakka'da öldürdü

Kamuoyunda "kırmızı fularlı kız" olarak tanınan ve gezi davasında bir müddet hapis yatan Antalyalı 24 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil İŞİD'e karşı YPG saflarında Rakka'da savaşırken öldürüldü.

"Antalya Gezi" davasında yargılanarak bir müdddet hapiste yatan ve kamuoyunda 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil'in Suriye'nin Rakka bölgesinde, IŞİD'le girdiği çatışmada öldüğü öğrenildi.

ANNESİ HDP'DEN ADAY OLMUŞTU

Annesininin Antalya'da HDP adayı olduğu Ayşe deniz karacagil Hürriyet gazetesinin haberine göre, 24 yaşındaki Karacagil, Antalya'da Gezi olaylarıyla ilgili iki davada 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken PKK'ya katılmıştı.

GEZİ EYLEMLERİ NEDENİYLE TUTUKLANMIŞTI

IŞİD'le girdiği çatışmada öldüğü belirtilen Karacagil, Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için gözaltına alınmıştı. Karacagil, 2 Ekim 2013 günü tutuklanmıştı.

KIRMIZI FULAR İLE PROPOGANDA SUÇLAMASI

Polis sorgusunda 'taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği' yönünde sorular yöneltilen Karacagil, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra, 6 Şubat 2014 tarihinde yurt dışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme koşuluyla tahliye edilmişti. 103 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Karacagil'in yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarak PKK'nın kamplarına katıldığı ortaya çıkmıştı.

Antalya'daki Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 4 ay 20 gün cezaevinde kalan ve kırmızı fularıyla sosyalizm propagandası yapmakla suçlanan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, 7 Haziran seçimleri için milletvekili aday adayı oldu.

HDP'YE BAŞVURUSU YAPMIŞTI

'Kırmızı Fularlı Kız' olarak tanınan ve iki ayrı Gezi davasında hakkında toplam 103 hapis cezası istemiyle yargılanan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Halkların Demokratik Partisi Antalya İl Başkanlığı'na, Antalya'dan milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı. Erçağan başvurusunu HDP Antalya İl Başkanlığı'nda eşbaşkanlar Zarife Atik ve Ahmet Kaya'ya sundu.

PKK'YA TILMIŞTI

Kırmızı Fularlı Kız PKK'ya Katılmıştı
Geçen yılın Mayıs ayında bir mektup bırakarak PKK'ya katılan kızı Ayşe Deniz Karacagil'den ise haber alamadığını belirten Erçağan, "Umarım sağlığı iyidir. Sesimi de duyar. Bütün Kürt ve Türk gençlerinin umudu, annesi olmak isterim. Haksızlığın karşısında olmaya sadece söz veriyorum" dedi.

İlgili Haberler