ANTALYA'DAN İHSANOĞLU'NA BÜYÜK DESTEK

ANTALYA'DAN İHSANOĞLU'NA BÜYÜK DESTEK

Antalya’da ve dün Diyarbakır’da aynı ilgiyle karşılaştığını kaydeden İhsanoğlu

SELFİE’LERİ GERİ ÇEVİRMEDİ

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Konyaaltı’nda seçim koordinasyon merkezi açılışının ardından yayalaştırılmış Kazım Özalp Caddesi’nden tarihi Kale Kapısı’na yürüdü, esnafla selamlaştı, Antalyalılara bayramlaştı. Yürüyüşü sırasında çocuklara özel ilgi gösteren ve ‘selfie’ tekliflerini geri çevirmeyerek kendisine yönelik her cep telefonuna poz veren İhsanoğlu’na Antalya’da ilgi büyüktü. İhsanoğlu, Antalya’da alkışlar ve destek sloganları arasından geçti.

10 TL’Yİ GERİ VERDİ

Gezisi sırasında 5 yaşlarındaki bir çocuk annesinden aldığı 10 TL’yi seçim kampanyasında kullanmak üzere İhsanoğlu’na vermek istedi. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, 10 TL’lik bağışı, “Senin bayram harçlığın olsun” diyerek iade etti. Yürüyüş sırasında İhsanoğlu’dan Akdeniz Üniversitesi’nde okuduğunu belirten bir genç de seçim günü oylarını kullanabilmek için memleketlerine Antalya’dan otobüs kaldırılmasını istedi. Gencin bu talebiyle yakından ilgilenen ve yanındakilerden konuyu not etmelerini isteyen Ekmeleddin İhsanoğlu, ilgileneceğini söyledi.

GELECEK NESİLLERE TEMİZ ÇEVRE

Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, yürüyüşün son noktası tarihi Kale Kapası’nda Türkiye’de tarihi eserlerin korunarak geleceğe aktarılması ve Milli Parkların korunması gerektiğini belirterek gelecek kuşaklara temiz bur dünya bırakılması gerektiğini söyledi.

‘HERKES KİMİN NE OLDUĞUNU BLİYOR’

Ekmeleddin İhsanoğlu, sonrasında CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nin Konuksever Mahallesi’nde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından iftara katılan yaklaşık 7 bin kişiye seslenen İhsanoğlu, Ramazan ayı boyunca dinlenen Kuran’ın, sözleri yeniden hatırlanan Yunus Emre’nin yüce ahlaka, ince davranışlara, nezakete, zarafete, nazik, terbiyeli ve mütevazı olmaya davet ettiğini söyledi. İnsanoğlu, “Kibirli olmayı değil, başkasına hareket etmeyi değil, kötü laf etmek değil. Dinimiz, kültürümüz bunun gerektiriyor” dedi.

Antalya’da ve dün Diyarbakır’da aynı ilgiyle karşılaştığını kaydeden İhsanoğlu, “Demek ki bizim memlekette herkes belirli bir noktaya gelmiş. Herkes, her şeyin farkında. Herkes kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Millet de 10 Ağustos’ta kararını buna göre verecektir. Ben bundan eminim” diye konuştu.

HAKSIZ REKABET

Cumhurbaşkanı adaylığını demokratik alternatif sunma imkanı olarak anlatan İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığını makamının bir partinin ya da bir kişinin tekelinde olmadığını söyledi. İhsanoğlu, “Bir dikte etmek, bir söz geçirme bir ismi forse etme ameliyesi yoktur. Bunun zamanı geçmiştir artık. Türkiye’nin önünde üç tane alternatif var. Üçü de Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla eşit şartlarda başlaması gerekirken bir tarafta bütün devletin imkanlarını başbakanlığın imkanlarını ve tahsisatını ve etrafından iş adamlarının imkanlarıyla haksız bir rekabet içinde başlamıştır” ifadelerini kullandı.

‘ADAMA SORARLAR RTÜK’Ü YÖK’Ü NEDEN KALDIRMADIN’

TRT’nin 500 dakikayı Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a verirken diğer iki adayın ikisine birden 5 dakikadan daha az zaman verdiğini kaydeden İhsanoğlu, şöyle konuştu: "Ondan sonra da mağduriyetten bahsediliyor. Statükonun mücadelesinden bahsediliyor. Diyorlar ki, ‘Biz vesayet sistemini ortadan kaldıracağız.’ Sen her şeye sahip olacaksın, 12 sene devleti idare edeceksin, 7 sene cumhurbaşkanı adayı partinin adayı idare edecek sonra diyeceksiniz ki ‘Burada vesayet var, vesayeti kaldıracağız.’ Ondan sonra gelen adaylar, ‘İhsanoğlu vesayet sisteminin adamadır.’ Adama sorarlar, RTÜK’Ü, YÖK’Ü niye kaldırmadın? Bunlar 12 Eylül Anayasası’nın, vesayet sisteminin kurumları değil mi? Niye bunlarını mevzuatlarını hükümeti daha bağımlı hale getirdiniz? Bütün özerklik unsurlarını ortadan kaldırmadınız. Şimdi TRT’yi RTÜK’e şikayet ediyorsunuz, RTÜK hiçbir şey demiyor. Havadan civadan cevap veriyor ondan yine herkes bildiğini okuyor."

BANA BAŞKA ÜLKELERİ HATIRLATIYOR

Türkiye’nin yukarda sıraladığı özellikleriyle çok zor bir duruma girdiğini kaydeden Ekmeleddin İhsanoğlu, “Üçüncü dünya ülkeleri gibi devlet radyosu, televizyonu devlet adamının, baştaki insanının, sabahtan akşama, onun nutuklarını… Bana başka ülkeleri hatırlatıyor. İsimlerini saymak istemiyorum. Bir kısmı da bizim komşumuzdu. Ben bu ülkeleri çok iyi bildiğim için, sizin de bildiğiniz için tahmin edeceğinizi biliyorum” diye konuştu.

POLİTİK VESAYETE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ

Ekmeleddin İhsanoğlu, mevki, ikbal peşinde olmadığının altını çizerek devam ettiği konuşmasında, "Biz vesayet kurma peşinde değil vesayetleri ve özellikle parti vesayetini kaldırmak için mücadele ediyoruz” dedi.

Askeri ve bürokratik vesayetin ardından politik vesayeti, siyasi kadro vesayetini, kaldırmak için bir mücadelenin içinde olduğunu söyleyen İhsanoğlu, “Türkiye bu mücadeleyi 10 Ağustos’ta kazanacaktır” diye konuştu.

SOMUN PLAKET

Konuşmasının ardından Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, İhsanoğlu’na önce kendi omuzlarında Antalyaspor atkısını taktı ve üzerinde somun ekmeğin bulunduğu bir plaket hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı