ANTALYA'DA "YENİ TC KİMLİK" HEYECANI BAŞLIYOR

ANTALYA'DA "YENİ TC KİMLİK" HEYECANI BAŞLIYOR

Antalya ‘dan TC Kimlik Kartı başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı ve başvuru için hangi belgeler gerekli il,ilçe nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerinde hazırlıklar başladı.

Antalya İl,İlçe Nüfus Müdürlükleri Yeni TC Kimlik Kartı dağıtımı için hazırlıklarına tamamladı.

İZDİHAM YAŞANACAK MI  ?

Türkiye genelinde 2016 sene sonuna kada 25 milyon yeni kimlik kartı  dağıtılması planlanırken ,vatandaşların yeni kimlik kartı çıkartma başvurularında izdiham yaşanmaması için nüfus müdürlüklerinde de önlemler alınıyor.

DİĞER İLÇELERDE HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Antalya ‘dan TC Kimlik Kartı başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı ve başvuru için hangi belgeler gerekli  il,ilçe nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerinde hazırlıklar başladı.

FİNİKE'DE OCAK AYINDA DAĞITILACAK

Antalya'nın Finike İlçesi'nde yeni kimlik kartlarının ocak ayından itibaren dağıtımına başlanacağı açıklandı.
Finike Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Fatma Şengül Eroğul, kimlik kartı uygulaması hakkında vatandaşlara yönelik bilgi verdi. Yeni kimlik kartı verilmesine 2017 yılı ocak ayı itibariyle başlayacaklarını aktaran Eroğul, hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

KAÇ LİRA MASRAFI VAR

Yeni kimlik kartlarının 15 TL olduğunu belirten Eroğul, "Doğum, kayıp, mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat nedeniyle kullanılmayacak durumda olması halinde yapılan kimlik kartı başvurusunda yeni kart düzenleninceye kadar kişinin talebi ile 10 gün geçerli olacak geçici kimlik kartı belgesi düzenlenecek" dedi.

YENİ KİMLİK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKİYOR

Kimlik Kartı başvurusu için İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderken son altı ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgenin yanınızda olması yeterlidir.

ŞAHSEN BAŞVURACAKLAR

On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurması gerekmektedir. Başvuru sonucunda kişiye başvuru belgesinin bir nüshası verilir.

Başvuran tarafından talep edilmediği sürece onbeş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almaz. Ancak, talep edilmesi halinde her yaş grubundaki çocukların fotoğrafı kimlik kartında yer alır.


ANTALYA İL NÜFUS VE VATANDAŞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM

Adres ;Kışla Mahallesi 51. Sokak No: 12 Muratpaşa ANTALYA
Telefon;0-242-243 45 69
Faks : 0-242-243 79 18
Antalya ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri İletişim Bilgileri
MURATPAŞA İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ
Kışla Mahallesi 51. Sokak No:12
Muratpaşa/ANTALYA
Tlf: 0 242 243 45 67

Kaynak:Haber Kaynağı