ANTALYA'DA TAŞIMALI EĞİTİMDE BİR İLK

ANTALYA'DA TAŞIMALI EĞİTİMDE BİR İLK

Öğrenciler sayının az olması nedeniyle okul kapandığı için komşu mahalle Çevreli'deki Bozoğlu- Tarkun İlk ve Ortaokulu'nda eğitim öğretim görüyor.


Antalya Demre İlçesi'ne bağlı Kaleköy'de öğrenciler okula tekneyle taşımalı olarak gidiyor.
Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi'nin bir bölümünü oluşturan Kaleköy'de oturan öğrenciler sayının az olması nedeniyle okul kapandığı için komşu mahalle Çevreli'deki Bozoğlu- Tarkun İlk ve Ortaokulu'nda eğitim öğretim görüyor.

07: 30 'DA TEKNEYE BİNİYORLAR

Farklı sınıflarda eğitim öğretim gören Fatma Boz, Tuğçe Tuna, İrem Karataş, Cansu Can, Kaan Karataş, Arda Başkan, Mehmet Tülü ve Hasibe Vergili her sabah saat 07.30'da tekneyle okula gitmek için yola çıkıyor.

3 MİL TURİSTİK YOLCULUK

Doğanın ve tarihin içinde 3 mil süren tekne yolculuğu Üçağız'da sona eriyor. Öğrenciler buradan araçla okulla gidiyor. Kaleköy'deki öğrencilerin bu yolculuğu 2009 yılından beri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ilk kez 2009 yılında Kaleköylü öğrenciler için taşıma yönetmenliğini değiştirdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEKNEDE

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, öğrencilerin yolculuğunu inceledi ve onlarla sohbet edip, birlikte yolculuk yaptı. 

ÖĞRENCİLER  NE DEDİ

Öğrencilerden İrem Karataş, "Burası bir yarımada, karayolu yok. Burası gerçekten çok sessiz bir yer. Turistler de burayı gerçekten sessiz olduğu için beğeniyor. Turistik bir yer. Tekneyle okulumuza gidip geliyoruz. Bu şekilde çok mutluyuz.

Buraya karayolu yapılırsa doğal güzelliği bozulur" dedi.
Öğrenci Cansu Çan, "Karayolu yok burada. Sadece deniz yoluyla gidip gelebiliyoruz. Burası doğal olduğu için sadece deniz olduğu için turistik bir yer.

kalekoylu-ogrenciler-okula-tekneyle-gidiyor_8387_dhaphoto1.jpg

Çok sessiz olduğu için de turistler geliyor. Geçimimizi böyle sağlıyoruz. Burada çok mutluyuz" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun da çocukların tekneyle okula gitmekten memnun olduğunu aktarırken, bu uygulamayı 2009'dan beri sürdürdüklerini kaydetti.