Antalya'da şenlikte feci kaza; Ünlü dağcı öldü

Antalya'da şenlikte feci kaza; Ünlü dağcı öldü

Tüm boş zamanlarını en sevdiği hobisi olan dağcılık faaliyetleri ile geçiren Dağcılık Federasyonu Karabük temsilcisi Cansu Nur Özkalp Antalya'da düzenlenen tırmanış şenliğinde kaza geçirdi.

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde kaya tırmanış şenliği sırasında dengesini kaybedip düşen Dağcılık Federasyonu Karabük Temsilcisi 22 yaşındaki Cansu Nur Özkalp, yaşamını yitirdi.

PLANLI ŞENLİK

Kumluca’ya bağlı Yazır Mahallesi’ndeki Olympos mevkiinde dün gerçekleştirilen kaya tırmanış şenliği kapsamında tırmanış yapan Dağcılık Federasyonu Karabük Temsilcisi Cansu Nur Özkalp, dengesini kaybederek düştü. 

Şenliğe katılanların çağırdığı sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Cansu Nur Özkalp, ambulansla ağır yaralı halde Kumluca Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Özkalp, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özkalp’in cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

ŞENLİĞE ARA VERİLDİ

Türkiye Dağcılık Federasyonu da Cansu Nur Özkalp için taziye mesajı yayımlandı.

Federasyonun internet sitesinde yer alan mesajda, "Federasyonumuz Karabük İl Temsilcisi, spor tırmanış 1’inci kademe antrenörü ve sporcumuz Cansu Nur Özkalp Antalya’da gerçekleştirdiği tırmanış esnasında geçirmiş olduğu elim bir kaza sonrasında hayatını yitirmiştir. 

ADIN GİBİ NURLAR İÇERİSİNDE YAT

Merhuma Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesinin ve camiamızın başı sağ olsun. Adın gibi nurlar içinde yat Cansu Nur. Türkiye Dağcılık Federasyonu" denildi.

İlgili Haberler