ANTALYA'DA SAĞLIK SKANDALI

ANTALYA'DA SAĞLIK SKANDALI

ANTALYA'da kanser teşhisiyle ameliyata alınan ve 72 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 73 yaşındaki Süleyman Kaş'ın 'kanser değil ülser olduğunu' öğrenen ailesi, doktor ve hastane hakkında davacı oldu..

Antalya'da 2011 yılında mide yanması şikayetiyle özel bir hastaneye giden Süleyman Kaş'a mide kanseri teşhisi konuldu. Ardından ameliyata alınan Kaş, 72 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Süleyman Kaş'ın ölümüne yönelik Adli Tıp Kurumu incelemesinde 'mide kanseri olmadığı, gastrite bağlı ülser olduğu' belirlendi. Ailesi yanlış teşhis koyan ve uygulayan özel hastane yönetemi ve doktor M.A. hakkında şikayetçi oldu.

AMELİYAT

Süleyman Kaş'ın oğlu Alim Kaş, "Babamın kanser olduğunu söyleyen doktoru M.A., 'hemen ameliyat edilmesi gerekir' diyerek ameliyata aldı. Fakat babam 72 gün sonra yoğun bakımdan çıkamayıp yaşamını yitirdi. Adli Tıp Kurumu raporunda ise babamın kanser değil, gastrit olduğu ortaya çıktı. Hastane ve doktorun cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

DOKTOR: KANSERE DÖNÜŞEBİLİRDİ

2013 yılındaki şikayetin ardından ifade veren Dr. M.A, "Her ne kadar Adli Tıp raporunda, Süleyman Kaş'ın ölümünde kusurlu olduğum belirtilmiş ise de ben bu mütalaaya katılmıyorum. Maktul uzun süreden beri mide ağrısı çeken bir hastaydı. Mide kanseri teşhisi koymadım, ancak mide kanserine dönüşebilecek kanser öncüsü lezyonlara sahipti" dedi.

Hastane yönetimi ve Genel Cerran Dr. M.A. hakkında, 'ölüme taksirli sebebiyet vermek' suçlamasıyla Antalya 28 Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'YÜRÜYEREK GİTTİ, HAYATINI KAYBETTİ'

Ailenin avukatı Fatma Hande Amioğlu ise ellerinde hastane ve Adli Tıp raporları olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hastaneye ameliyat için giderken yürüyebilen ve mide ağrısından başka bir rahatsızlığı olmayan Süleyman Kaş, mide kanseri teşhisi konularak, yanlış teşhis ve yanlış müdahale sonucu 72 günde hayatını kaybetmiştir. Süleyman Kaş'ın ailesi, tedavi ettirmek amacıyla girişimde bulunmasının babasının hayatına mal olduğu düşüncesiyle sosyal ve psikolojik sorunlar yaşamaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı