ANTALYA'DA RUS EMLAKÇI IŞİD MİLİTANI ÇIKTI

ANTALYA'DA RUS EMLAKÇI IŞİD MİLİTANI ÇIKTI

Bilgisayarında Antalya'daki çok sayıda kamu kurumuna ait fotoğraf ele geçirilen Aleksei Alekseev mahkemedeki savunmasında, 2 yıl önce geldiği Antalya'da internet sitesi üzerinden ağırlıklı olarak Rus vatandaşlarına gayrimenkul satışı yaptığını belirtti.

ANTALYA'da düzenlenen G-20 Zirvesi öncesinde IŞİD militanı olduğu iddiasıyla tutuklandıktan bir süre sonra tahliye edilen Rus emlakçı 34 yaşındaki Aleksei Alekseev hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞ

Rusya'nın Tümen kentinde Müslüman olduktan sonra İslami faaliyetlerinden dolayı hakkında soruşturma başlatılması üzerine eşi ve çocuğuyla 2 yıl önce Sarp sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapıp Antalya'da emlakçılık yapmaya başlayan Aleksei Alekseev, G-20 zirvesi öncesinde gözaltına alındı.

Antalya'da çatışma bölgelerine geçmeye çalışan IŞİD üyelerine konaklama ve barınma yardımında bulunduğu iddia edilen Aleksei Alekseev hakkında, silahlı terör örgütü üyeliği suçundan Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

EMLAKÇILIĞA BAŞLAMIŞ

Bilgisayarında Antalya'daki çok sayıda kamu kurumuna ait fotoğraf ele geçirilen Aleksei Alekseev mahkemedeki savunmasında, 2 yıl önce geldiği Antalya'da internet sitesi üzerinden ağırlıklı olarak Rus vatandaşlarına gayrimenkul satışı yaptığını belirtti.

Yakalandığında evinde fuar alanı ve özel üniversite gibi çok sayıda yerin fotoğrafı, krokisi ve Rus Müslümanlara ait olduğu iddia edilen pasaport fotokopileri ele geçirilen Alekseev, emlakçılık yaptığı için bunların bilgisayarında olduğunu, her emlakçının internet sitesinde sattığı taşınmazlar ve bu taşınmazların bulunduğu bölgenin özellikleriyle ilgili bilgi ve fotoğraflarının yayınlandığını belirtti. Aleksei Alekseev, bilgisayarında görülen kamuflajlı ve silahlı kişilerle de ilgisinin olmadığını söyledi. 

IŞİD ÜYELERİNİNKONAKLAMA VE SEYAHATLERİNE YARDIM

Tutuksuz yargılanan Aleksei Alekseev'in katılmadığı üçüncü duruşmada, savcı esas hakkındaki mütaalasını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı'nın 29 Ekim 2015 tarihli yazısında Aleksei Alekseev'in Antalya'dan çatışma bölgelerine geçmeye çalışan örgüt üyeleri için bir gecelik konaklama imkanı temin edip, seyahat edebilmeleri için uçak, bot ve tren ayarladığına dair bilgiler yer aldığına dikkat çekilen mütaalada, sanığın internet sitesinde ise emlak resimleriyle birlikte Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün Uncalı hizmet binasının, Gazi Bulvarı üzerindeki üst geçitlerin, Expo 2016 fuar merkezi krokisinin, bir alışveriş merkezi krokisinin ve şiddet içerikli fotoğrafların bulunduğu kaydedildi. 

G-20 ZİRVESİNDE EYLEM YAPACAĞI İDDİASI

Sanığın Alexeyev Alexey Tarielovich adına düzenlenmiş İslami bağımsız muhabir kartı ile Antalya'da yapılan G-20 zirvesi alanına sızmayı ve IŞİD/DAEŞ terör örgütü adına saldırı gerçekleştirmeyi tasarladığı kanaatine ulaşıldığına dikkat çekildi. Sanığın ayrıca telefon ve sosyal medya aracılığıyla görüşmelerle de örgüt üyelerine yardımcı olduğu öne sürüldü. İddianamede, sanık hakkında 15 yıla kadar cezası istendi. İddianamenin okunmasının ardından duruşma ertelendi. 

Sanığın avukatı Nurali Çitil, savcının mütalasını kabul etmediklerini söyledi. Müvekkilinin tahliye edildikten sonra Göç İdaresi'nce Ağrı'ya götürüldüğünü belirten Çitil, müvekkilinin terör örgütüyle bir ilgisi olmadığını savundu.

Kaynak:Haber Kaynağı