Antalya'da Polis memuru cumhuriyet savcısını vurdu

Antalya'da Polis memuru cumhuriyet savcısını vurdu

Meslektaşlarınca gözaltına alınan polisin, kâtibe eşinin izin talebinin Küçüköner tarafından kabul edilmemesi üzerine savcıyla tartışıp ateş ettiği öğrenildi

Son dakika... Antalya’nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner, ilçede görevli bir polis memurunun silahlı saldırısı sonucu, vücuduna isabet eden 3 (kimi iddialara göre 5) kurşunla ağır yaralandı. Meslektaşlarınca gözaltına alınan polisin, kâtibe eşinin izin talebinin Küçüköner tarafından kabul edilmemesi üzerine savcıyla tartışıp ateş ettiği öğrenildi
 

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner, makamında bir polisin silahlı saldırısına uğradı.

Bugün saat 15.00 sıralarında, Korkuteli Adliyesi’nde görevli Cumhuriyet Savcısı A. Kadir Küçüköner’in makamına giren ilçede görevli polis memuru Turgut Avcı, adliyede katip olan eşi Şerife Avcı'nın izin durumu nedeniyle tartıştı.

ENGELLİ ÇOCUĞU İÇİN İZİN İSTİYORMUŞ


Avcı çiftinin engelli bir çocuğu olduğu, bu nedenle Şerife Avcı'nın bir süredir izin almak istediği kaydedildi.
 

VÜCUDUNA 3 KURŞUN İSABET ETTİ


Polis memuru Avcı, tabancasıyla savcı Küçüköner’e ateş etti. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan savcı Küçüköner, ambulansla önce özel bir hastaneye, ardından da ambulans helikopterle Antalya’ya gönderildi.

SALDIRGAN POLİS GÖZALTINA ALINDI


Polis memuru Turgut Avcı ise olay sonrası meslektaşları tarafından gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
VALİLİK: SAVCININ BİLİNCİ AÇIK


Antalya Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Korkuteli ilçesinde görevli polis memuru Turgut Avcı, bugün saat 15.00 sıralarında adliyede katip olarak çalışan eşinin izin talebi ile ilgili olarak tartıştığı Cumhuriyet Savcısı A.Kadir Küçüköner’e makamında beylik tabancası ile ateş etmek suretiyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamış, önce özel bir hastaneye, oradan da ambulans helikopterle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne nakledilen Cumhuriyet Savcısı’nın bilinci açık olup, tedavisi devam etmektedir. Olayın faili olan polis memuru gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."
 
EŞİNİN RAPORLARI VE İZİNLERİYLE İLGİLİ TARTIŞMIŞ


Hürriyet’e konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, saldırıyı gerçekleştiren kişinin polis memuru olduğunu doğrulayarak, “Polis memurunun eşinin de adliyede görevli olduğunu öğrendik. Olay terör saldırısı değil. Polis memuru eşinin raporu ve izinleri ile ilgili savcı ile tartışmış. Tartışma sonunda da beylik tabancasını çıkararak savcıya 5 el ateş etmiş. Kurşunlar kol, bacak ve göğsüne isabet etmiş” dedi.

BAŞSAVCI SOLMAZ: 3 KURŞUN İSABET ETTİ


Hürriyet’e konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, “Olayı gerçekleştiren kişi polis memuru, eşi de adliyemizde katip. Kâtibe Hanım’ın bir izin talebi oluyor Savcı Bey bunu uygun görmüyor. Bunun üzerine polis olan eşi devreye giriyor ve savcı Bey’e 5-6 el ateş ediyor. İlk tespitlerde 3 kuruşunun savcımıza isabet ettiğini öğrendik. Şu an kendisine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde müdahale ediliyor” dedi.


Antalya’da savcılık hizmetini sürdüren Kadir Küçüköner, Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2013 yılında mezun oldu. Savcı Küçüköner'in  2 yıldır Korkuteli'nde görev yaptığı, annesiyle oturduğu ve bekar olduğu belirtildi.

Savcı Küçüköner’in yürüttüğü son soruşturmalar arasında, garsonluk yapmak için Antalya´ya gelen Kırgız Malika Nootieva’nın fuhuşa zorlanıp, öldüresiye dövülüp yol kenarına atılması olayı da yer alıyor.

 

İlgili Haberler