Antalya'da Polis Direnişçilerle Çatıştı

Antalya'da Polis Direnişçilerle Çatıştı

Anttalya'da ayakta

Antalya'da eylemciler polisle çatıştı

TAKSİM'deki Gezi Parkı'na AVM yapılmasına karşı İstanbul'daki eylemcilere destek için Antalya'da kalabalık bir grup Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı.


Bülent TATOĞULLARI- Ömer ERDEM- Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA
 
 
 Akşam 20.00'da başlayan ve geceyarısı 02.00'de sona eren eylemin ardından sayıları 200'ü bulan grup, AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyüşe geçince buna izin vermeyen ve barikat kuran polisle çatıştı. Antalya'daki olaylarda 24 kişi gözaltına alındı.
 
Antalya'da sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla toplanan grup, İstanbul Taksim 'Gezi Parkı'ndaki göstericilere destek amacıyla eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi, sloganlar atarak Gezi Parkı'nda polisin göstericilere sert tutumunu protesto etti. Eylemde 'Gezi Parkı bizim, elinizi çekin', 'Her yer Taksim. Her yer direniş, nükleere hayır', 'Nükleere inat, yaşasın hayat', 'Gel sen de haykır, tek yol sosyalizm', 'Çevik boş durma, devrimciye çay getir', 'Faşizme karşı omuz omuza' ve 'Hey sen de haykır, olaylara hayır' sloganları atıldı. Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 6 saat süren eylem, olaysız sona erdi. 
 
POLİS BARİKAT KURDU
 
Meydandaki bu eylemin sona ermesinin ardından sayıları 200'ü bulan marjinal bir grup, 3 kilometre uzaklıktaki AK Parti İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Kepez İlçesi sınırlarındaki AK Parti İl Başkanlığı'nın çevre yollarında tedbir alan polis, il binasına gelen yollarda barikat kurarak eylemcilerin bina önüne gelmesini engelledi. Polis barikatını yararak binaya yaklaşmak isteyen göstericiler tüm çabalarına rağmen istediklerini başaramayınca taşkınlık yapmaya başladı. Yollardan söktükleri parke taşları, taş ve sopaları AK Parti İl Binası önünde barikat kuran polislere fırlatan göstericilere karşı polis gaz bombası ve TOMA araçlarından sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. İl binasına ara sokaklardan yaklaşmak isteyen bazı eylemciler ile polis arasında ara sokaklarda süren kovalamaca 2 saat boyunca devam etti.
 
SOKAK ÇATIŞMALARI
 
Havanın aydınlanmaya başlamasıyla birlikte eylemcileri dağıtmak için grubun üzerine yürüyen polis, zaman zaman ara sokaklara saklanan eylemcilerin taşlı saldırısına uğradı. Saldırıları biber gazı sıkarak püskürtmek isteyen polis ile eylemciler arasında zaman zaman sokak çatışmaları yaşandı. Polisin hızını yola kurduğu çöp kutusu yada eski araba lastiklerinden oluşan barikatlarla kesmeye çalışan eylemciler, ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirmek istedi.
 
24 KİŞİ GÖZALTINDA
 
AK Parti İl Binası'ndan Antalya Sanayi Sitesi'ne kadar eylemcileri kovalayan polis Atatürk Devlet Hastanesi çevresinde eylemcilerden bir kısmını yakalayarak gözaltına aldı. Bu bölgede yaklaşık 15 eylemci gözaltına alınırken polisin kovalamacası Kaleiçi Yat Limanı'na kadar sürdü. Yat Limanı çevresinde 4 eylemciyi gözaltına alan polis, kentin ara sokaklarındaki araştırmaları sonucu 5 kişiyi daha gözaltına aldı.
 
Antalya'da gözaltı sayısı 24 olurken, polisin Ak Parti İl Başkanlığı binası önündeki geniş güvenlik önlemleri devam ediyor.