ANTALYA'DA PATLAMASINDA FLAŞ GELİŞME

ANTALYA'DA PATLAMASINDA FLAŞ GELİŞME

Antalya patlamasına yayın yasağı getirildi

YAYIN YASAĞI ( Güncelleme)

Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.

Kararda, saat 08.50 sıralarında Kepez ilçesi Göksu Mahallesi Gazi Bulvarı'nda bulunan ATSO otoparkındaki patlamayla ilgili gerek yerel gerekse ulusal birçok yazılı ve görsel medya ile internet haber sitelerinde doğru olmayan bilgiler verilmek suretiyle halkın üzerinde korku, panik ve endişe yaratacak yayınlar yapıldığı bildirildi.

Söz konusu yayınların il genelindeki huzur ve güven ortamı ile kamu düzenini bozucu eylem ve davranışlara dönüşebileceğinin, ayrıca yürütülen soruşturmanın akamete uğratılmasına neden olacağının değerlendirildiği belirtilen kararda, şu ifadelere yer verildi:

"İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10'uncu, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 26'ncı ve 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3'üncü maddesinde yer alan 'basın özgürlüğünün kullanılmasının ancak demokratik bir toplumun gereklerine uygun olarak, başkalarının şöhret ve haklarının, toplum sağlığının ve ahlakının, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, devlet sırlarının açıklanması veya suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla sınırlandırılabileceği' amir hükümler uyarınca, ATSO otoparkında bugün saat 08.50 sıralarında meydana gelen patlama olayına ilişkin yapılan ya da yapılacak tüm haberlere; yukarıda açıklanan gerekçeler doğrultusunda tüm yazılı ve görsel basınla internet ortamında 5787 sayılı Basın Kanunu'nun 3'üncü maddesi uyarınca soruşturma tamamlayıncaya kadar yayın yasağı konulmasına ve yapılan yayınların kaldırılmasına karar verildi."

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu da (RTÜK) resmi internet sitesinde söz konusu yayın yasağını duyurdu.

Duyuruda yazılı, görsel basın, sosyal medya ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber ve röportaja yayın yasağı getirildiği bildirildi.

VALİLİKAÇIKLAMASI 

Antalya Valiliği'nin twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamanın sebebinin henüz bilinmediği, cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığı belirtildi.

10 YARALI VAR

Açıklamada, "Saat 08.55 civarında ATSO açık otoparkında henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Cam kesiğinden10 kişi yaralanmıştır. 

Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında, bugün saat 08.50 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Antalya Valiliği, ATSO binasının otoparkında meydana gelen patlama sonucunda cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığını açıkladı.
Patlamayla birlikte çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi.

70095_94900_25102016095646_16.jpg
BİNA BOŞALTILDI

Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü.

MENDERES TÜREL KONUŞMA YAPACAKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğleden sonra ATSO Başkanı Davut Çetin'i makamında zirayet edecek ve saat 15.00'de meclis toplantısında işadamlarına konuşacaktı. Yaklaşık 150 işadamının katıldığı bu toplantı, yıllardır sabah yapılırken, geçen son toplantıda alınan kararla öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti.

70095_94900_25102016095646_20.jpg

TÜREL: TERÖR SALDIRISI OLMAYABİLİR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu gibi patlamaların güvenlik endişesiyle terör eylemi şüphesiyle karşılandığını, ancak bunu söylemek için henüz çok erken olduğunu aktardı. Başkan Türel, "Henüz çok erken. Emniyet açıklamasını beklemekte yarar var. Hayati tehlike söz konusu değil, birkaç cam kesiği dışında yaralama da yok. Patlamanın etkisiyle binanın dış cephe camları kırılmış. Her patlamaya terör şüphesiyle yaklaşılabilir, doğaldır. Ancak ihtiyatlı karşılamak lazım. Resmi açıklamayı beklemek lazım. Antalya'nın bu gibi tehlikelerden uzak olduğu konusunu uluslararası platformda da paylaşıyorum. Ama dünyanın birçok yerinde bu olabiliyor, hiç yoktur diyemiyoruz" diye konuştu.

Başkan Türel, programında öğle saatlerinde ATSO'yu ziyaret etme planı olduğunu belirterek, "Arkadaşlarla konuştuktan sonra normal programımın devam etmesi yönünde tercihte bulunacağım" dedi. 

70095_94900_25102016095646_21.jpg

BAŞKAN ÇETİN: CAN KAYBI YOK

ATSO Başkanı Davut Çetin ise patlamanın neden kaynaklandığına yönelik şu an için bir şey söylemenin doğru olmayacağını belirtti. Çetin, olayda can kaybı olmadığını, otoparktaki bazı araçlarda hasar oluştuğunu ve bina camlarının bir bölümünün kırıldığını aktardı.

70095_94900_25102016095646_7.jpg

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Olay sırasında binada bulunan bir görgü tanığı ise "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda bütün camlar indi. Herkes çığlık çığlığa dışarı kaçtı. İkinci sıraya park edilen araçlardan biri patladı. Onun etkisiyle ön sırada binanın yanına park edilmiş araçlardan ikisi yandı. Araçlardan biri tamamen, diğeri kısmen yandı. Yaralananlar da cam kırıklarından yaralandı" dedi.

CAM KESİĞİNDEN 10 YARALI

Antalya Valiliği'nin twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamanın sebebinin henüz bilinmediği, cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "Saat 08.55 civarında ATSO açık otoparkında henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Cam kesiğinden10 kişi yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

70095_94900_25102016095646_10.jpg

YÖNETİM KURULU ÜYESİ BARUT: MECLİS İPTAL

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut, otoparkta meydana gelen patlama nedeniyle bazı çalışanların hafif şekilde yaralandığını söyledi. Barut, patlamanın ardından binanın hızla tahliye edildiğini, yaralılara müdahale edildiğini kaydetti. Barut, "Bugün saat 15.00'te meclis toplantımız vardı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuk olacaktı. Şu an için meclis toplantısını iptal ettik" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı