ANTALYA'DA LİSEDE EŞCİNSEL SKANDALI

ANTALYA'DA LİSEDE EŞCİNSEL SKANDALI

Saime-Salih Konca Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören Deniz A., cinsel yönelimi sebebiyle Borsa Kız Meslek Lisesi’ne zorla naklinin istendiği gerekçesiyle şikayette bulundu.

Antalyasokaklari.com'da yer alan habere göre; Saime Konca Anadolu Lisesi’nde okuyan Deniz isimli LGBTİ genç, cinsel yönelimi sebebiyle okulunda sistematik bir şekilde baskı ve ayrımcılığa maruz kaldığını, okul yönetimi tarafından zorla başka bir liseye nakil yaptırıldığını açıkladı. GMag sitesinde yayımlanan metinde okul yönetiminin polisi aradığı, ailenin emniyete çağrılarak ‘oğlunuz eşcinsel bu gelip geçici bir heves olabilir, biz takibe alacağız’ dediği ifade edildi.

“KABUS DOLU GÜNLER YAŞIYORUM”
Okuduğu okulda sürekli baskı altında olduğunu, geçtiğimiz dönem bir öğrenci tarafından saldırıya uğradığını anlatan Deniz, okul idaresinin hiç bir şey yapmadığını belirtti. Açtığı dava sebebiyle okulun konuyla ilgilendiğini bunun neticesinde saldırganın okuldan atıldığını ifade eden Deniz, kendisi için kabus dolu günlerin devam ettiğini kaydetti.

Polis: “Çocuğunuzu takibe alacağız”
Cinsel yönelimden dolayı, ilçe emniyet müdürlüğüne ‘Bu çocuk gay’ diye bir yazı gönderildiğini, ardından babasının Antalya Çocuk Şube tarafından aranıp, taciz edildiğini aktaran Deniz, polisin babasına; ‘oğlunuz eşcinsel bu gelip geçici bir heves olabilir, biz takibe alacağız’ dediğini belirtti.

Bu yaşananlarla tüm kişisel haklarına saldırıldığını kaydeden Deniz, okul müdürü ile yaptığı görüşmeyi; “Odasına gittiğimde, ve kendisine ben bir öğrenciyim okumak istiyorum, burası benim okulum, bu benim özel hayatım dediğimde, kendisi, ‘Gerizekalı senin özel hayatın olamaz, senin özel hayatını ben çizerim’ deyip, babamı okula çağırıp, okuldan gitmem için nakil kağıdını imzalattırtmıştır” şeklinde anlattı.

“AMAÇ LGBTİ ÖĞRENCİLERİ BARINDIRMAMAK”
“Amaçları okulda eşcinsel kimlikli öğrencileri, LGBTi öğrencileri barındırmamak” diyen Deniz, bu olaylardan sonra psikolojisinin bozulduğunu, babasıyla çok büyük kavgalar ettiğini ifade etti.

“Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum.Okuma hakkım için savaşacağım, çünkü bu benim hakkım. Defalarca kimliğim nedeni ile rehber öğretmene gönderildim, okulda her şekilde psikolojik ve fiziksel tacize uğradım yeter artık yeter! ben sadece okumak istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Benim yerimde başka biri olsaydı belki canına kıyabilirdi, veya babam başka türlü bir adam olsaydı beni öldürebilirdi.

Bizim okumaya, yaşamaya hakkımız yok mu?” diyen Deniz, mücadelesinde yalnız bırakılmamayı ve LGBTİ örgütlerden destek beklediğini duyurdu.

İddia: Müdürden öğrenciye 'gay' sürgünü