Antalya'da Kar Yolu Kapadı !

Antalya'da Kar Yolu Kapadı !

Antalya'da kar tünelleri

Antalya'da kar tünelleri
ANTALYA'da havanın bir anda ısınması ile birlikte sahiller dolarken, kente 160 kilometre uzaklıktaki Gündoğmuş'ta yaylalara ulaşım hala kar tünelleri içinden yapılıyor. 
 
Emre BAYLAN/ANTALYA
 
 
 
 Gündoğmuş, Batı Torosların Geyik Dağı eteklerinde yer alan küçük bir ilçe. Adliyesi bile kapatılarak Manavgat'a bağlanan Gündoğmuş'un yaylaları, kent merkezinde sıcakların aniden bastırdığı şu günlerde serinlemek isteyenlerin tercihi oluyor. Akseki ile Alanya arasında kalan sedir ve ardıç ağaçlarıyla birlikte yaban lalelerinden birçok endemik bitki türüne kucak açan Gündoğmuş yaylalarında hala kar bulunuyor.
 
Bölgedeki en ilgi çeken yaylalardan Eğrigöl'e ulaşım, yüksekliği 4 metreyi bulan kar tünelleri arasından geçilerek yapılıyor. Kış aylarında ulaşımı sağlamak için kepçelerle açılan tüneller, Mayıs ayı gelmesine rağmen hala varlığını koruyor.
 
Eğrigöl, ilçeye 35 kilometre uzaklıkta. 2 bin 95 metre yükseklikte yer alan yaylaya ulaşım asfalt bir yoldan sağlanıyor. Bölgeyi iyi bilenler, Eğrigöl'de Haziran ayı sonuna kadar karın yerden kalkmadığını belirtirken, bu doğa harikası yaylada bir tek konaklama tesisi bulunmuyor.
 
EFSANESİ DE VAR
 
Adını sahip olduğu gölden alan yayla hakkında kulaktan kulağa bir efsane dolaşıyor. O efsane şöyle:
 
"Köyün en güzel kızının gönlü bir oğlana düşer, fakat ailesi genç kızı başka biriyle evlendirir. Gelin kervanı yolda giderken, tam da gölün olduğu yerde kervan durur. Gelin 'Burası göl olsa düşsem de ölsem' der. Gelinin akıttığı gözyaşları göl olur, kervan sulara gömülür."