ANTALYA'DA HUZUR EVİ TABELALI ÇIĞLIK EVİ

ANTALYA'DA HUZUR EVİ TABELALI ÇIĞLIK EVİ

15 gündür gelen çığlıklar üzerine mahalle sakinleri isyan etti

Antalya Valiliği'ne ait Konyaaltı Hurma Mahallesinde olan Fethi Bayçın Huzurevinden, günlerdir gelen çığlıkların artması mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Gelen çığlıkların nedenini anlamak için Fethi Bayçın Huzurevine giden, Gazetemiz Genel Yayın yönetmeni Cuma Hikmet ve beraberindekilere güvenlik görevlisi aşırı tepki gösterince olaya polis müdahele etti.

YETKİLİYİM DİYEN KİŞİ ADINI VERMİYOR

Girişi demir kapılar ile kapatılmış Fethi Bayçın Huzurevinin amiri olduğunu söyleyen ama adını vermek istemeyn bir şahıs "Burası nasıl huzur evi her gece çığlıklardan uyuyamıyoruz" şeklinde soru soran mahalle sakinlerine, "Burası Huzur evi değil özürlü ön kabul merkezi" şeklinde yanıt verdi. Oysa internette yapılan kısa bir araştırma sonucunda, Antalya Büyükşehir belediye Başkanı menderes Türel'in Antalya valisi eşinin çeşitli vesileler ile Fethi Bayçın Huzurevini ziyaret ettiği ortaya çıktı.

GELEN POLİSLERİ BİLE İÇERİ SOKMAK İSTEMİYORLAR

20140905_013642.jpg

SADECE BAYRAMLARDA MI ZİYARET EDECEKLER

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  geçtiğimiz bayramda Fethi Bayçın Huzurevini ziyaret ederek, huzurevi sakinleriyle bayramlaşmıştı. Ziyaretinde bir yaşlı ile gazetecilere poz veren Büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel o şirin yaşlıların kaldığı huzurevinden her gece çığlıkların yükseldiğini ve artık özrlüler ön kabul merkezi haline geldiğini biliyor mu? Bayram ziyaretinde gazeticlerin önünde  "Bayramlarda sizlerin yanında bulunmak beni çok mutlu ediyor. Ben de sizin bir evladınızım. Her zaman yanınızdayım. Herkesin bayramını kutluyorum" diyen Türel bu haberimiz üzerine yine gazetecileri alıp çığlıklı huzurevine ziyarete gidecek mi?

BAYRAMDAN BAYRAMA HUZUREVİ SEVMEK

1e1589f0-4f37-4c51-ba64-1d272eb6675d.jpg

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞİDDETLİ TEPKİ VERİNCE

Kapıda soru soranların üzerine yürüyen güvenlik görevlisinin şiddetin dozunu artıracağını anlayan mahalle sakinleri ve Genel Yayın Yönetmenimiz Cuma Hikmet, Emniyet Güçlerinden yardım istemek zorunda kaldı. Huzur Evi güvenlik görevlisi ve yetkili olduğunu iddia eden ve adlarını vermeyen  personel bir müddet daha gelen polisleri bile içeri almak istemediler. Gelen polislere "savcılıktan izniniz olmadan binaya sizi almayız", diyecek kadar panik içerisinde olan personel bir müddet sonra, bir polisin sadece söz konusu hastayı görmesine izin verdiler. Sürekli "İnci ve yenge" diye çığlıklar atan ve özürlü olduğu söylenen hastayı gördükten sonra, aşağı inerek vatandaşları bilgilendiren polis memurları, olayı tutanak haline getirip olay yerinden ayrıldılar.

HUZUREVİ DEĞİL ÖZÜRLÜ KABUL EVİYSE ÇIĞLIKLAR NORMAL Mİ OLUYOR

Kapısının Üzerinde büyük harfler ile "Antalya Valiliği Fethi Bayçın Huzurevi" yazan ve sık sık yerel yöneticilerin ziyaret haberleri yapılan  bir devlet tesisinin yetkiliyim diyen ancak adını ısrarla vermekten kaçınan görevlisinin ifadesine göre " Nasıl ve ne zaman özürlü kabul merkezi olduğu" bilgisine ulaşamadık.

Tesis yakın bir süredir özürlü bakım merkezi yapıldıysa, 15 gündür çığlık atan ve iddialara göre pisikolojik sorunları bulunan özürlü bir vatandaşın neden hastanede değilde doktoru bile olmayan bir tesiste tutulduğu anlaşılamadı. Mahalle sakinleri  15 gündür tesisten bu çığlıkların geldiği, olayı tüm mahallede oturanların duyduğunu ve tanık olduğunu söylediler.

Olay üzerine Huzurevi kapısı önüne gelen mahalle sakinlerinden bazıları, tesis görevlilerinin hem ayrıntılı bilge vermemesi, hemde öfke ile kapı önünde soru soralraın üzerine yürümesi üzerine, "Bu tesis nasıl huzur evi" şeklinde yorumlar yaptılar. 

Kaynak:Haber Kaynağı