Antalya'da halk Menderes Türel'e böyle isyan etti

Antalya'da halk Menderes Türel'e böyle isyan etti

Antalya halkı, belediye tarafından yıkılıp otopark yapılmak istenen bölgedeki tek parklarına sahip çıkmak için nöbet tutmaya başladı

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi Muratpaşa İlçesi’nin Üçgen Mahallesi’nde bulunan ve içinde Giritliler Evi, çocuk parkı ile çok sayıda ağacı barındıran parkı yıkmaya hazırlanıyor.

TEK YEŞİL ALAN

Mahallenin tek yeşil alanı olan parkı yıkarak otopark yapmak isteyen Belediyeye karşı halk nöbet tutmaya başladı. Yıkımı engellemek için parkta nöbet tutmaya başlayan yurttaşlar imza kampanyası başlattı ama polisler ‘imza kampanyası için izin alınmadığını’ öne sürerek imza toplamaya devam etmeleri halinde yurttaşlara müdahale edeceklerini söyledi.

AĞAÇLARI KESİP OTOPARK YAPACAKLAR

Konuyla ilgi konuşan Giritliler Derneği Başkanı Ali Cem Çon “Mahallenin tek yeşil alanı olan ve içinde çok sayıda ağaç ve çocuk parkı bulunan alanın yıkılmasına karşıyız” dedi. Parkın 200 metre yanında yıkılan eski şarampol polis karakoluna ait boş arazi varken yeşil alana otopark yapılmasının mantığını anlayamadığını belirten Çon, “178 araç sığacak bir otopark için bu parkı yıkmaya değer mi? Benim çocukluğum burada geçti, buradaki ağaçların birçoğu benden eski. Bu ağaçlara nasıl kıyacaksınız? Biz mahalleliler olarak buradaki ağaçların sökülmesini ve otopark yapılmasını istemiyoruz.

HEPİMİZ BURAYI SAVUNACAĞIZ

Bunun sonunda ne olursa olsun hepimiz burada olacağız ve parkımızı savunacağız. Park içinde bulunan Giritli Evi başka bir yere taşınabilir veya yeniden yapılabilir. Ama giden ağaçlar bir daha geri gelmez. Zaten Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’la görüştüm Giritliler Evi’ni Beş Şehitler Parkına taşıyacağı sözünü verdi” dedi.

Parkın yıkılacağı haberi alındıktan sonra parkta nöbet tutmaya başlayan mahalle sakinlerini KESK-DİSK ve TMMOB’den oluşan bir heyet ziyaret etti. Konu hakkında mahallelilerden ve dernek yetkililerinden bilgi alan heyet mahalleliye destek sözü verdi.

birgün

İlgili Haberler