ANTALYA’DA BİNLER YÜRÜDÜ

ANTALYA’DA BİNLER YÜRÜDÜ

ANTALYA'da milli bayram kutlamalarına yönelik kısıtlamalara tepki amacıyla ilk kez 2012'de düzenlenen 19 Mayıs Fener Alayı, Muratpaşa Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde 100 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet İçin Antalya İçin El Ele Platformu'nun desteğiyle saat 19.00'da başlayan yürüyüş, Konyaaltı varyantlardan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüşte 800 metrelik Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşındı. Atatürk tişörtlerinin giyildiği yürüyüş sırasında ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ ve ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’ sloganları atıldı.

Geçen yıllara göre, fener alayındaki güvenlik önlemlerinin yoğunluğu dikkat çekti. Falez Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüşün yapıldığı Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi girişlerinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nce 30’u aşkın polis kontrol noktası oluşturuldu. Bu noktalarda katılımcılar iki ayrı aramadan geçirildi. Yürüyüşe katılacak vatandaşlar tek tek bu arama noktalarında görevli 150’yi aşkın polis tarafından kontrol edilerek alana alındı. Yürüyüş ve devamındaki Edip Akbayram konseri için bölgede 3 bini aşkın polis görevlendirildi.

Yürüyüş sırasında Konyaaltı Caddesi’ndeki apartmanlarda oturanlar, ışıklar yakıp söndürerek kalabalığa destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı