ANTALYA'DA, BİNLER KATLİAMI PROTESTO ETTİ

ANTALYA'DA, BİNLER KATLİAMI PROTESTO ETTİ

ANKARA'daki, 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingi toplanma alanında 86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin yaralandığıkatliam Antalya'da 2 ayrı eylemle protesto edildi.Taşıt trafiğine...

ANKARA'daki, 'Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi' mitingi toplanma alanında 86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin yaralandığı canlı bombalı saldırı, Antalya'da 2 ayrı eylemle protesto edildi.

FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA SLOGANLARI

Taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan yaklaşık bin kişi, burada 1 saat süren oturma eylemi yaptı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçen grup, 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganları attı.

SARAYIN KATLİAMLARI PANKARTI AÇTILAR

Meydana, 'Sarayın katliamlarına karşı inadına barış, inadına direniş' yazılı pankartla giren eylemciler, tekrar oturma eylemi yaptı. Ellerinde saldırıda ölen bazı gençlerin fotoğraflarını da taşıyan gruptakiler, yaklaşık 2 saat sonra meydandan ayrıldı.

EMEP, HDP VE HALKEVLERİ DE EYLEM YAPTI

Antalya'daki diğer bir eylem ise Emek Partisi, HDP ve Halkevleri tarafından yapıldı. Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan grup, önce oturma eylemi yaptı. Grup, daha sonra sloganlar atarak cadde boyunca yürüdü. Saldırıdan dolayı öfke ve acının büyük olduğu belirten grup üyeleri, saldırıyı gerçekleştirenlerin hesap vereceğini söyledi. Bir süre slogan ve alkışlarla eylemlerini sürdüren grup üyeleri, dağıldı.

 

Ankara'da, 86 kişinin hayatını kaybettiği 186 kişinin de yaralandığı canlı bombalı saldırı Bursa’da da  sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan Fomara Meydanı'nda toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri, KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği üyeleri Ankara'daki canlı bombalı saldırıyı protesto etti. Ellerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyan gruptakiler sloganlar atarak eylem yaptı. Eyleme CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, HDP Bursa İl Eş Başkanı Yüksel Akgün’de destek verdi. "Gün gelecek, devran dönecek, katiller hesap verecek' sloganı atan kalabalık, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunarak dağıldı.

dha-0a15b60740d27703e6851774d2999ba1-1-t.jpg

 

MERSİN'de, HDP'nin çağrısı ile toplanan bir grup Ankara'da meydana gelen patlamayı protesto etti.

Merkez Akdeniz İlçesi'nde bulunan Özgür Çocuk Parkı içerisinde düzenlenen protesto gösterisine yaklaşık 1000 kişi katıldı. Park girişlerinde HDP'li gençler, eyleme gelenlerin üzerini araması dikkat çekerken, polislerin içeri girmesine de izin vermedi. Burada bir konuşma yapan HDP İl Başkanı Selman Günbat, halkların savaştırılmaya çalışıldığını belirterek, "Siz istediğiniz kadar savaş çığırtkanlığı yapın, insanları ötekileştirmeye çalışın, hiç bir şekilde muvaffak olamayacaksınız. Bu halkları savaştıramayacaksınız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından toplananlar olaysız dağıldı.

2-154.jpg

 

 ANKARA'da yaşanan katliam gibi terör saldırısı İzmir'de sivil toplum kuruluşlarına üye binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan farklı sivil toplum örgütü ve siyasi partilere mensup yaklaşık 5 bin kişi Basmane Meydanı'na kadar yürüyüp burada basın açıklaması yapacağını duyurdu. Ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine grubun önderleri ile polisin görüşmesi sonucu Gündoğdu Meydanı'na yürünmesine karar verildi. Topluluk sloganlar atarak, Gündoğdu Meydanı'na çıktı. Burada dağılmayan gruptakiler bir süre sonra Cumhuriyet Meydanı'na 1. Kordon'dan yürüyüp basın açıklamasını burada yapacağını söyledi. Polis bu kez de 1. Kordon'un Cumhuriyet Meydanı'na doğru olan bölümünü kesti. Bu sırada kısa süreli gerginlik yaşandı. Gruptan polise taş atıldığı görüldü. Araya girenler gerginliği önledi.

3-120.jpg

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı