ANTALYA'DA BİNALARININ MAVİ-BEYAZA BOYANMASINA VATANDAŞ NE DİYOR

ANTALYA'DA BİNALARININ MAVİ-BEYAZA BOYANMASINA VATANDAŞ NE DİYOR

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin binaları "Mavi-Beyaz" boyaması vatandaşları ikiye böldü. İşte ayrıntılar

Antalya'da yaşayanlar her geçen gün ana cadde kenarlarında sayıları artan Mavi- Beyaz binaları merakla izliyorlar. Muratpaşa Belediyesi'nin 2'nci etabı Yener Ulusoy Bulvarı ve Güllük Caddesi'nde devam eden "Bina Cephelerini Sağlıklaştırma ve Boyama Projesi" kapsamında bulunan 114 binanın 79'unun boyaması tamamlandı.

VATANDAŞ İKİYE BÖLÜNDÜ

Vatandaşların bir kısmı projeyi estetik bulurken, bazıları ise "madem yapılacak neden baştan savma oluyor. Amaç sadece renk değiştirmek mi? Bir sanatçı gurubuna danışılamaz mıydı? şeklinde eleştriler getiriyor. Antalya'da yaşayan ünlü bir ressam ise,"Düşünce güzel belki ama aceleye getirilmiş gibi görünüyor." şeklinde yorum yaptı.

18 TEMMUZDA BAŞLADI

Muratpaşa Belediyesi'nin Mevlana Caddesi'nde 80 apartmanın boyanmasıyla başladığı "Bina Cephelerini Sağlıklaştırma ve Boyama Projesi'nin Kızılsaray Mahallesi'nin Yener Ulusoy Bulvarı'na, Deniz, Kışla ve Altındağ mahallelerinin Güllük Caddesi'ne cephe 114 binayı kapsayan 2'nci etap çalışmaları devam ediyor.

18 Temmuz'da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın Balcı Apartmanı'nda ilk fırça boyayı sürmesiyle başlayan proje 15 Aralık'ta tamamlanacak. Proje kapsamında şu ana kadar 79 binanın boyaması tamamlandı.

48 TON BOYA

Proje tamamlandığında Güllük Caddesi'nin Aydın Kanza ve Yavuz Özcan Parkları arasında kalan 59, Yener Ulusoy Bulvarı'nın ise Güllük-Şarampol Kavşakları arasında kalan 55 binada toplam 157 bin metrekare alan Akdeniz'in renkleriyle, beyaz ve mavi tonlarına boyanmış olacak. Apartmanların boyanmasında 39 bin 600 litre beyaz, 7 bin 200 litre koyu mavi ve bin 200 litre açık mavi boya kullanılmış olacak. Bununla birlikte özellikle mevsim geçişlerinde genleşen boyanın çatlamaması için de apartmanlara 3 bin 375 litre astar boya uygulaması yapılacak.

HİBE BOYA DESTEĞİ

Muratpaşa Belediyesi, proje kapsamında, yüzde 80'ini beyaza boyayacağını taahhüt eden ve ruhsatlı, yapı kullanma izin veya genel iskan belgesi alınmış binalara da geri kalan bölümü serin renklere boyaması şartıyla boya hibesinde bulunuyor. Hibe boya desteğinden yararlanmak isteyen apartman ve site yönetimleri, Muratpaşa Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor. Başvurunun ardından Muratpaşa Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, projede yer alan boya firmalarından biri ve apartman - site yönetimleri arasında üçlü protokol imzalanacak. Protokolün ardından da yüzde 20 oranlık bina cephesini boyamaya yetecek oranda serin renkler apartman-site yönetimlerine verilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı