Antalya'da 61 milyonluk liralık bileti satan bayi belli oldu

Antalya'da 61 milyonluk liralık bileti satan bayi belli oldu

Antalya'da 61 milyonluk liralık bileti, Kostakoğlu çifti satmış...

Antalya'da 61 milyonluk liralık bileti, Kostakoğlu çifti satmış... Diğer yandan Antalya'ya isabet eden büyük ikramiyeyle ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru O.İ., sosyal medya üzerinden 'Büyük ikramiye bende para bozmaz bizi rabbim şükürler sana' diye paylaşımda bulundu. Polis memurunun bu paylaşımı kendisini tanıyanlar tarafından beğenilirken, yorumda bulunanlar da oldu. Ancak gerçek olup olmadığı bilinmiyor.

ANTALYA'da, Milli Piyango İdaresi'nin yılbaşı büyük ikramiye çekilişinde 61 milyon lira isabet eden çeyrek bileti satan bayinin, Şarampol Caddesi'ndeki Umut Gişesi'ni işleten Orhan Kostakoğlu ve eşi Havva Kostakoğlu olduğu belirlendi. Kostakoğlu çifti, piyango talihlisinden teşekkür dışında hiçbir beklentileri olmadığını söyledi.

Milli Piyango'nun geçen yıl yılbaşı büyük ikramiyesi 60 milyon TL'nin isabet ettiği Antalya, bu yıl da 9794035 numaralı çeyrek bilete isabet eden 61 milyon TL'lik büyük ikramiyeyi satan KKTC ve 3 kentten biri oldu. Antalya'da herkesin kime çıktığını merakla takip ettiği büyük ikramiyeyi satan bayi de belli oldu. Büyük ikramiyeyi satan bayiyi, Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Sayar açıkladı. Şarampol Kavşağı üzerinde 23 yıldır Umut Gişesi adlı seyyar büfede bilet satışı yapan Orhan Kostakoğlu ve eşi Havva Kostakoğlu'nun, büyük ikramiyenin isabet ettiği bileti sattığı belirlendi.

TALİHLİ BİLETİ 20 ARALIK'TA ALMIŞ

61 milyon liralık ödülü vermenin gururunu yaşadıklarını belirten Yalçın Sayar, Bayilerimizden 071251 numaralı Havva Kostakoğlu bu ikramiyeyi kendisi satmıştır. Faturada görüldüğü gibi 20 Aralık'ta bilet alınmış olup hangi talihliye ulaştığı belli değil. Ama faturada 9794035 nolu biletin buradan satıldığı tescil edilmiştir. Bunu şube müdürlüğümüz ve genel müdürlüğümüzden de teyit ettik. Hanımefendi bu ikramiyeyi satmıştır. Kendisini tebrik ediyor, kutluyorum. Bundan sonraki ikramiyeleri de inşallah Antalya olarak kazandırmaya devam edeceğiz. Geçen yıl da 60 milyonluk ikramiyenin isabet ettiği bilet Antalya'da satılmıştı. Bundan sonra da devam edeceğiz, gururluyuz" dedi.

TESELLİLER VE 500 BİN TL DE ANTALYA'DA

Şans oyunlarında Muratpaşa ilçesi ve Antalya'nın şanslı olduğunu hatırlatan Sayar, Geçen yıllarda da tüm ikramiyeleri Antalya'da dağıttık. Artık insanlar bilet almaya Antalya'ya geliyor. Uzun kuyruklar oluşturan gişelerin dışında, sıradan bayiler de bu ikramiyeyi verebiliyormuş. Biz bunu yaşattık Antalya'da, bu da güzel bir duygu. Havva hanım yaklaşık 200 tane bu seriden bilet almış ve bunlar arasında 9-10 tane teselli ikramiyesi rahat vardır. Sadece 61 milyon lira değil, ayrıca 500 bin lira da yine Antalya'da çıktı. Vatandaşlarımıza tavsiyem 61 milyonu kaybettim diye biletlerini atmasınlar, 61 milyonun akabinde bir sürü ikramiyemiz var. Biletlerini iyi incelesinler, bir rakamla kaçırma şansları var, o yüzden dikkatli davranırsa mutlu olan birçok aile olacağına eminim" dedi.

TEŞEKKÜR ETSE YETER

Bileti satan Havva Kostakoğlu, 2012'den beri eşiyle birlikte bilet sattığını belirterek, Mutluyum, güle güle harcasın, iyi yerlerde kullansın, güzel değerlendirsin. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Satış yapılan kişiyle ilgili bilgim yok. Hiç beklentim yok. Ben çalışmayı seviyorum, çalışıp, kazanıp yiyeceğim. Aynen öyle devam edeceğim. Hiç kimseden beklentim yok. Teşekkür etmesini beklerim, maddi manevi başka beklentim yok. Teselli ikramiyeleri de var. Sabah müdürlükten alanlar oldu, teşekkür ettiler" dedi.

'İNŞALLAH KENDİNİ DAĞITMAZ'

23 yıldır bilet satışı yaptığını belirten Orhan Kostakoğlu ise Kaportacılıktan bu işe döndüm. Bugüne kadar bir sürü ikramiye verdik. Ama en büyüğü bu sene nasip oldu. Kazanan, çıkan arkadaşımıza inşallah para yarar, iyi yerde kullanır, kendini dağıtmaz, kaybetmez diğer arkadaşlar gibi. Parasının kıymetini bilir. Biz bir şey beklemiyoruz. Hanımın dediği gibi biz emekçi insanlarız, çalışmaya devam. En büyüğünü bu sene verdik ama 500 bin, 1 milyon gibi ikramiyeler daha önceki seneler dağıttık" dedi.

BİR POLİS MEMURU HEYECANLANDIRDI

Diğer yandan Antalya'ya isabet eden büyük ikramiyeyle ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru O.İ., sosyal medya üzerinden 'Büyük ikramiye bende para bozmaz bizi rabbim şükürler sana' diye paylaşımda bulundu. Polis memurunun bu paylaşımı kendisini tanıyanlar tarafından beğenilirken, yorumda bulunanlar da oldu. Ancak gerçek olup olmadığı bilinmiyor.

Ordu'da büyük ikramiyenin bayisi belli, talihli sır

5 milyon liralık çeyrek biletin birisi Ordulu bir tır şoförünün biletine isabet etti  

  Milli Piyango İdaresi’nin yılbaşı özel çekilişinde çeyrek bilete isabet eden büyük ikramiyenin yanı sıra yine çeyrek bilete isabet eden 5 milyon liralık biletin bir talihlisi de Ordulu çıktı.  
  Yılbaşı özel çekilişinde 5 milyon lira 2551923 numaralı çeyrek bilete isabet etti. Çeyrek biletlerden birisi Ordulu tır Şoförü Mutlu Gökmen Kaya’ya çıktı. Ordu’da yıllardır tır şoförlüğü yapan 5 yıllık evli ve 2 çocuk babası Mutlu Gökmen Kaya, Ankara’ya giderek Milli Piyango Genel Müdürlüğünden 1 milyon 250 bin lirasını aldı.
  Mutlu Kaya, ilk etapta bir Range Rower aldığını belirterek, “Yıllardır Range Rover hayalim vardı, onu gerçekleştirdim. Ordu’dan lüks bir daire alacağım. Yeni Orduspor'a 50 bin TL bağış yapacağım, tır şoförlüğüne devam edeceğim” dedi.
 

'ANKARA'DA ORTAYA ÇIKTI' İDDİASI

İstanbul'dan satıl aldığı '2551923' numaralı çeyrek bilete 5 milyon TL isabet eden Ordulu TIR sürücüsü Mutlu Kaya, 61 milyon TL'lik büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletten birinin de Ordu Akkuş nüfusuna kayıtlı, ismini bilmediği birine çıktığını iddia etti.

Ordu'da yaşayan TIR sürücüsü Mutlu Kaya'nın İstanbul'dan satıl aldığı '2551923' numaralı çeyrek bilete 5 milyon TL isabet etti. Ankara'ya Milli Piyango Genel Müdürlüğü'ne giderek parasını alan evli ve 2 çocuk babası Kaya, "Kendim Ordu'da yaşıyorum ve TIR şoförlüğü yapıyorum. 20 adet İstanbul bileti satın almıştım. Biletime piyango isabet ettiği için çok sevindim. Piyango bana vurdu ama şoförlüğe, mesleğime devam edeceğim. Bu paradan 50 bin TL de Yeni Orduspor'a bağış yapacağım. Çeyrek bilet olduğu için 1 milyon 250 bin TL ikramiye aldım" dedi.

'ANKARA'DA KARŞILAŞTIK'

Mutlu Kaya, 61 milyon TL'lik büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletten birinin de Ordu Akkuş nüfusuna kayıtlı, ismini bilmediği birine çıktığını iddia etti. Kaya, "Diğer büyük talihlinin birinin Ordu Akkuşlu olduğunu öğrendim. Hatta talihliyle bugün Ankara'da Milli Piyango'da karşılaştık. Bileti Ordu'dan bir bayi, Samsun'dan Milli Piyango'dan almış, Samsun'da satmış. Samsun'da seyyar satıcıdan bileti aldığını bana söyledi. Kısa bir görüşmemiz oldu, ayrıldı, daha görüşemedik" diye konuştu.

 

İlgili Haberler