ANTALYA'DA 3 ÖLÜMLÜ TOMBALACI OLAYINDA GELİŞME

ANTALYA'DA 3 ÖLÜMLÜ TOMBALACI OLAYINDA GELİŞME

Antalya'da tombalacı rekabeti yüzünden başlayan savaşta 3 kişi ölünce polis çok sert tedbirler almaya başladı.

Sayıları 15- 16 yı bulan ve Antalya'da en yaygın kumar olarak bilinen " Tombala" oynatan işyerlerinde polisin önlemleri had safhaya çıktı. Lara bölgesinde yoğunlukta bulunan tombalacıların önünde sürekli polis görevlendiren emniyet tombalacılara göz açtırmıyor. Çevre esnaf ise polisin bu yönteminden rahatsız olduğunu dile getiriyor.

POLİSİN YÖNTEMİ DİĞER İŞYERLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR

Polisin önlem aldığı tombalacıların bulunduğu bölgelerin bir çoğu turistik mekanlara yakın yerlerde bulunuyor. Antalya Lara bölgesinde turistik işletmeleri bulunan esnaf ise durumdan rahatsız olduklarını söylüyorlar. Sürekli işletmelerinin önünde polisin bulunuyor olmasının müşterilerini rahatsız ettiğini bu nedenle işlerinin kötü gittiğini belirten esnaf. "Önlemlerin bu şekilde alınması hoş değil" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

TOMBALACILAR BEKLEYİŞTE

antalyada-kumar-operasyonu-23-gozalti_9878_dhaphoto2.jpg

2 Hafta önce meydana gelen olayların ardından 3 kişinin ölmesi ve bir kişinin de yaralanması sonrası, polisin sıkı önlemler almasının ardından tombalacı işletmelerde sessizlik sürüyor. Adını vermek istemeyen bir tombalacı, "olay çok büyütüldü, tartışma sürekli birlikte olan arkadaşların arasında gerçekleşti ve bir anda büyüdü" şeklinde konuştu. Diğer mesleklerde de rekabet yüzünden ölümlü tartışmalar yaşandığını söyleyen tombalacı işletmesi sahibi, " İş bizim mesleğe gelince facia gibi göründü" şeklinde konuştu.

ÇOK SAYIDA İŞYERİ VE EVE BASKIN DÜZENLENMİŞTİ

Polis 23 Ağustos'ta, tombala konusunda deneyimli bir kumarbazın, cezaevinden çıktıktan sonra yüksek ücretle karşı gruba transfer olması nedeniyle çıktığını belirlediği, silahlı kavganın ardından, kumar oynatılan yerlere ve oynatan şüphelilere yönelik operasyon düzenlemişti.

KUMAR OYNATILAN ADRESLERE BASKIN

Cumhuriyet savcılığının koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyona, Muratpaşa ve Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Kızılsaray, Kışla, Altındağ, Güzeloba, Teomanpaşa ve Elmalı mahallerinde daha önceden kumar oynatıldığı belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Polis ekipleri 'tombala' diyerek bitirdikleri operasyonda, kumar oynatan, kumar için yer temin eden 23 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında kumar oynadığı belirlenen 297 kişiye de 61 bin 750 TL idari para cezası kesildi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 23 şüpheli, cumhuriyet savcılığındaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı