ANTALYA TERÖR OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME

ANTALYA TERÖR OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Antalya, Diyarbakır ve Batman'da...

ANTALYA'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheliden 11'i tutuklandı.

3 İLDE ORTAK OPERASYON

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Antalya, Diyarbakır ve Batman'da düzenlenen operasyonda pazartesi sabahı gözaltına alınan ve dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 19 şüphelinin savcılıkta ve nöbetçi mahkemede ifade verme işlemi 24 saat sürdü.

2 KİŞİYE ADLİ KONTROL

Şüphelilerden 11'i tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli kontrol uygulandı. Savcılık tarafından ifadesi alınan 6 kişi ise serbest bırakıldı. Şüphelilerin, yasa dışı sokak eylemlerine karıştığı, örgüt propagandası yaptığı ve küçük yaştaki çocukların terör örgütü PKK'nın kırsal yapılanmasına aktarılmasını sağladıkları iddia edilmişti.

KARAR SİYASİDİR

Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Hakan Evcin, kararın siyasi olduğunu belirtti. Evcin, "Dosyaya baktığınız zaman hiçbirinin tutuklanmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Seçim öncesi bu operasyonunun siyasi olduğunu düşüyoruz. Hak adalet beklemiyoruz, itiraz edeceğiz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı