ANTALYA FIRTINAYI BÖYLE BEKLİYOR

ANTALYA FIRTINAYI BÖYLE BEKLİYOR

Meteoroloji Antalya 4'üncü Bölge Müdürlüğü, dün yaptığı kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından Antalya için bir uyarı daha gönderdi

Tüm Türkiye gibi oldukça kurak bir Sobahar geçiren Antalya ve çevresinde sevindiren yağışlar başladı. Ancak bir kaç gündür üst üste yapılan şiddetli yağış ve fırtına uyarıları tedirginliği artırmaya başladı.

BATIYI ÇOK ETKİLEDİ

Akdeniz'in batısında etkili olan ve bir çok bölgede sel ve su baskınlarına dönüşen aşırı yağışlar Antalya'yı da tedirgin ediyor. Antalya bu gün beklediği ve 2 gün sürmesi öngörülen şiddetli yağış ve fırtına için alarm durumuna geçti. İşte ayrıntılar

İLK ETKİ DENİZDE OLACAK

Bugün (29 Kasım Salı) saat 12.00'de denizlerde etkili olmaya başlayacağı belirtilen fırtınanın saatte 80 kilometre hızla eseceği vurgulandı. 

ULAŞIM ETKİLENECEK

30 Kasım Çarşamba günü saat 12.00'ye kadar etkili olacağı belirtilen fırtınanın, özellikle ulaşım başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması istendi.

BELEDİYELERDE ÖNLEM

Antalya merkez ve ilçelerinde bu akşam başlayıp, yarın sabah etkisini artırması beklenen fırtına ve sağanak yağış nedeniyle kent genelinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı da birtakım önlemler aldı. 

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA

Daire Başkanı Ahmet Kısa, fırtına öncesinde tüm önlemlerin alındığını belirtti. Kısa, "Antalya Valiliği kriz masası oluşturdu. Mevcut ekiplerimiz takviye edildi. 

antalyada_firtina_uyarisi_h33779.jpg

TEYAKKUZDA BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm iş makineleri ve ilgili birimler şu an teyakkuzda bekliyoruz" dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Yener Ulusoy Bulvarı üzerine diktiği onlarca palmiyeyi, Antalya Valiliği'nin fırtına uyarısı nedeniyle devrilme tehlikesine karşı demir kelepçe takarak destekledi.

kaynak antalya ajans