ANTALYA FESTİVALİ'NDE ÇİÇEKLER AÇTI

ANTALYA FESTİVALİ'NDE ÇİÇEKLER AÇTI

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Antalya Çiçek Festivali'nin kapanış korteji Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Antalya Işıklar Caddesi’nde toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar buradan yürüyüşe geçti. Korteje Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun yanı sıra Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Böcek, Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve protokol üyeleri katıldı. 13 farklı çiçek firması tarafından süslenen 13 aracın da katıldığı kortejde, Expo 2016’nın teması olan şakayık çiçeği de tanıtıldı. Yürüyüşte, çocuklar başlarına taktıkları çiçek halkaları ile vatandaşlara çiçek dağıttı.

İKEBANA GÖSTERİSİ

Antalyalıların alkışları arasında Cumhuriyet Meydanı’na ulaşan kortej ve protokol üyeleri kapanış törenine katıldı. Etkinliğin sona erdiği Cumhuriyet Meydanı'nda, Japon kraliyet sanatçısı Kaoruko Sugimoto tarafından ikebana (Japon çiçek süsleme sanatı) gösterisi yapıldı.

cicekfestivaliantalya.jpg

ÖDÜL PARALARI SOMA’YA

Kapanış töreninde en iyi süslenen araca ödül verildi. Antalya protokolünün eşlerinin oylamasıyla Flash Tarım’ın Sinderella konseptli aracı birincilik ödülünü aldı. Birinciye 5 bin, ikinciyi 3 bin, üçüncüye ise 2 bin TL ödül verildi. Plaketlerini protokolün elinden alan firma yetkilileri, para ödüllerini Soma’da hayatını kaybeden madenciler için oluşturulan yardım fonlarına bağışladı.

expo2016antalya.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı