ANTALYA DEVLET OPERA BALESİNDE DEPREM

ANTALYA DEVLET OPERA BALESİNDE DEPREM

Facebook'taki hesabından yayınlaması' olduğu iddia edildi. Ayan, ANTDOB'taki solistlik görevine döndü.

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'ne (ANTDOB) yaklaşık 2.5 ay önce vekaleten müdür olarak atanan solist sanatçı Aslı Ayan, görevden alındı. Ayan'ın arkadaşlarıyla plajda çektirdiği ve Facebook'ta paylaştığı fotoğrafın, görevden alınmasına neden olduğu öne sürüldü.

1 EKİMDE VEKALET 9 ARALIKTA İPTAL

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından ANTDOB'da Kenan Korbek'ten boşalan müdürlük görevine geçen 1 Ekim'de vekaleten atanan solist sanatçı Aslı Ayan, geçen 9 Aralık'ta görevinden alındı. Ankara'ya çağrılan Ayan'a, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda atamanın onaylamadığının bildirildiği belirtildi. Ayan'ı müdürlükten eden nedenin ise 'plajda çekilen eski fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yayınlaması' olduğu iddia edildi. Ayan, ANTDOB'taki solistlik görevine döndü. 

KİMİN BÖYLE BİR FOTOĞRAFI YOK Kİ ?

1867509-plaj-fotografi-mi-gorevden-etti--5072770.jpeg

PLAJ FOTOĞRAFI YÜZÜNDEN Mİ?

Bakanlık tarafından görevinin onaylanmadığının bildirildiğini belirten Aslı Ayan, Facebook'ta paylaştığı plaj fotoğrafının görevden alınmasına neden olduğu yönünde kendisinin de duyumlar aldığını kaydetti. Henüz resmi bir bildirimde bulunulmadığını da dile getiren Ayan, Facebook'tan paylaştığı fotoğrafın hangisi olduğunu kendisinin de bilmediğini söyledi. Ayan, bununla ilgili bir şikayet olup olmadığı yönünde de bilgisi olmadığını belirterek, Facebook hesabını, Antalya'daki müdür vekilliği görevine başladığı günlerde kapattığını kaydetti. 

YENİ MÜDÜR İZMİR'DEN GELECEK

Aslı Ayan'ın yerine ise İzmir Devlet Opera Balesi rejisörü Evin Atik'in getirildiği kaydedildi. ANTDOB'un yeni müdürü Evin Atik, önceki gün sabah İzmir'den Antalya'ya gelip, Aslı Ayan'dan görevi devraldı, akşam da döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı