ANTALYA BUGÜN DE EYLEMDEYDİ

ANTALYA BUGÜN DE EYLEMDEYDİ

ANTALYA Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, Akdeniz ve Karadeniz sahillerinde yapılması planlanan nükleer santralleri protesto etti.Radyasyonun etkiler...

ANTALYA Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri, Akdeniz ve Karadeniz sahillerinde yapılması planlanan nükleer santralleri protesto etti.

Radyasyonun etkilerini anlatan fotoğrafları Cumhuriyet Meydanı'na açtıkları sergide paylaşan Antalya Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri 'Nükleere inat yaşasın hayat', 'Akkuyu ve İnceburun Çernobil olmayacak', 'Nükleerin ideolojisi yoktu' yazılı dövizler taşıdı. Akdeniz ve Karadeniz sahillerinde yapılması planlanan santrallerin yapımında, nükleer felaketler yaşamış Rusya ve Japonya gibi ülkelerin bulunduğunun altını çizen Antalya Nükleer Karşıtı Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz, “Çevre sorunlarından dolayı 519 balık türünden 42'si yok olmaya başlamış, sınıra yaklaşan tür sayısı ise 22'ye ulaşmıştır. Akkuyu Nükleer Santrali için 10 milyar litre deniz suyu çekilerek soğutma işlemi yapılacak ardından denize tekrar salınacaktır. Deniz suyunun ısınması Akdeniz türünün yok olması demektir. Karadeniz sofralarının olmazsa olmazı hamsinin yaşam alanı suyun ısınmasıyla etkilenecek, başta balıkçılar olmak üzere tüketiciler mağdur olacaktır" dedi.

Turizmin can damarı olan Akdeniz'de nükleer gemi atıklarının sürekli geçiş yapacağını belirten Gündüz, şöyle konuştu:

“Turistler en küçük bir sağlık sorununun ardından firmalara dava açmayacaklar mı? Rusya ile yapılan anlaşmalarda bu tür sorunlarda sadece Türkiye devletinin sorumlu olduğu aşikardır. Bizler Çernobil ve Fukuşima nükleer santral patlamalarının ardından Rusya ve Japonya'da yaşanan çevre ve ekonomik sorunların farkındayız. Dünyanın kurtulmaya çalıştığı bu teknolojilerin ülkemize getirilmesini istemiyoruz."

Eylem alkışlı protestonun ardından sona erdi.

 

ANTALYA BUGÜN DE EYLEMDEYDİ

Kaynak:Haber Kaynağı