ANTALYA ADRASAN BİLANÇOSU

ANTALYA ADRASAN BİLANÇOSU

Yangının verdiği hasar ortaya çıkmaya başladı.

Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi’nde devam eden yangında ilk belirlemelere göre 5 otel ile bazı günübirlik küçük işletmelerin tamamen yandığı bildirildi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adrasan Mahallesi’ndeki milli parkta öğle saatlerinde çıkan, rüzgarın etkisiyle ormanlık alanlara ve daha sonra otellerin bulunduğu bölgeye sıçrayan yangının devam ettiğini söyledi.

Yangının yaklaşık 100 hektarlık alana yayıldığını dile getiren Türk, havanın kararması nedeniyle havadan müdahale yapılamadığını kaydetti.

Türk, yangına şu anda 25 arasöz, 13 su ikmal aracı, 250 işçi ve iş makineleriyle müdahale ettiklerini belirterek, “Gece olduğu için 7 helikopter ve 2 uçak çalışmalara katılamıyor. Yoğun bitki örtüsü ve bölgenin kayalık olması nedeniyle çalışmalarımızı güçlükle sürdürüyoruz. Zaman zaman rüzgarın etkisiyle alevler hayati tehlike verecek nitelikte olabiliyor, bu nedenle işçilerimiz yakın temas yapamıyorlar, iş makineleriyle müdahale ediliyor” dedi.

Türk, yangının yerleşim alanındaki etkisini yitirdiğini, ormanlık alanda yayıldığını bildirdi.

 5 OTEL TAMAMEN YANDI, CAN KAYBI YOK

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk de tesislerin bulunduğu bölgede yangının kontrol altına alındığını söyledi. Adrasan Mahallesi’nde 78 tesis bulunduğunu belirten Baştürk, “İlk belirlemelerimize göre yangında 5 otel ile bir kaç günübirlik küçük tesis tamamen yandı, 4-5 otel ise zarar gördü. Otelleri zamanında boşaltmamız sayesinde çok şükür can kaybı ve yaralanma olmadı” diye konuştu.

Baştürk, hafif şekilde dumandan etkilenen insanların olduğunu, bunlara da olay yerindeki 112 Acil Servis ekipleri tarafından müdahale edildiğini kaydetti.

Tesislerdeki yangında otel sahipleri, çalışanları ile çevredeki vatandaşlar da soğutma çalışmalarına yardım etti.

Kaynak:Haber Kaynağı