Antalya 93 yaşındaki Ümmü Gülsüm nineyi konuşuyor

Antalya 93 yaşındaki Ümmü Gülsüm nineyi konuşuyor

Antalya, Kaş ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki Ümmü Gülsüm Gökçe nineyi konuşuyor 

 

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde 93 yaşındaki Ümmü Gülsüm Gökçe, üzerinde Atatürk fotoğrafının yer aldığı baskılı 200 tişört yaptırarak öğrencilere hediye etti. 

MEZUN OLDUĞU OKULA GİDİP ŞİİR OKUDU

Kaş'ta oturan Ümmü Gülsüm Gökçe, Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98'inci yıldönümü dolayısıyla 200 adet Atatürk baskılı tişört yaptırdı.

Kaş Merkez İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Gökçe, tişörtleri öğrencilere hediye etti. Ümmü Gülsüm Gökçe'yi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Okul Müdürü Yusuf Alagöz, öğretmenler ve öğrenciler alkışlarla karşıladı.

200 ÖĞRENCİYE ATATÜRK TİŞÖRTÜ

Ümmü Gülsüm Gökçe, önce öğrencilere Atatürk baskılı tişörtleri giydirdi, ardından 82 yıl önce Kaş Merkez İlkokulu öğrencisiyken ezberlediği Atatürk şiirini öğrencilere okudu.

Ümmü Gülsüm Gökçe, "Bizim kuşağımız yoksulluk içinde, zor koşullarda büyüdü. Ama Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile bugünlere geldik. Bugünlerimizi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşlarına, şehitlerimize borçluyuz.

BEN CUMHURİYET KADINIYIM

Ben bir cumhuriyet kadınıyım. Sizlerin de birer cumhuriyet çocuğu olarak yetişmenizi istiyorum. Atatürk'ü sevin, onun ilkelerine bağlı olarak yaşayın. Ülkeyi o kurtardı, Türkiye Cumhuriyeti'ni o kurdu. Bu tişörtleri giyerken Atatürk'ü hatırlayın, onun ilkelerini bir kez daha düşünün" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan da Ümmü Gülsüm Gökçe'ye teşekkür etti.

İlgili Haberler