Antakya Direniyor Polis Saldırıyor

Antakya Direniyor Polis Saldırıyor

ANTAKYA DİRENİŞE DEVAM

Antakya’da Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert anmasına polis saldırısı. gezi parkı olaylarının asrdından en şiddetli direnişi gösteren Antakya yine direnmeye devam ediyor.
Antakyalıların her pazartesi Abdullah Cömert ve yitirilen direnişçiler için düzenlediği anmaya polis saldırdı. Ali İsmail Korkmaz’ın hayatını kaybetmesinin 40. gününde Ali İsmail’in abisinin de katıldığı anma yürüyüşüne Armutlu Mahallesi girişinde polis saldırısı oldu. Armutlu Mahallesi’nde ev eşyalarından, çamaşır makinelerinden, küvetlerden barikatlar kuruldu. Çatışmalar devam ediyor, Antakyalılar dağılmıyor


İŞTE DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER
 
23.11 Polis saldırısı şiddetleniyor. Evlere sürekli su sıkılıyor. Direnenlerin sayısı artıyor.
 
22.59 Barikata küvet taşındı. Bir kişi küvet içinde yıkanır gibi yaparak gösteri yapıyor. Polisin attığı gaz bombaları geri gönderiliyor.
 
antakya barikat küvet
 
22.55 Barikata çamaşır makinesi ve elektrikli süpürge taşınıyor.
 
antakya barikat çamaşır makinesi
 
22.36  TOMA’lar barikatı bir kez daha geçerken evlerden polise mobilyalar atıldı. Polis dağılmayan direnişçilerin görüş açısını engellemek için lazer ışığı kullanıyor.
 
22.23 Armutlulular barikatlarını tekrar kurdu. TOMAlardan su sıkılıyor.
 
22.12 Polis Armutlu Mahallesi’ndeki barikatı geçerek mahalleye girdi. Sokaktakilerin dağılmaması üzerine geri çekildi. “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” “Bizi de öldürün memleketi kurtarın” sloganları atılıyor.
 
antakya 19 ağustos ali ismail korkmaz çatışma
 
21.50 Armutlu Mahallesi’ne geçildi. Polis gaz bombalarıyla saldırıyor. Evlere ve dükkanlara su sıkılıyor. Halk evlerinden barikat kurulması için eşyalarını atmaya başladı.
 
21.34 Semt Pazarı’nda barikatlar kuruluyor. Polis tazyikli suyla saldırıyor.
 
21.30 Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanıp Sümerler Mahallesi’ne yürüyüşe geçen Antakyalılara BP önünde polis saldırdı