ANONYMOUS BANKALARA SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

ANONYMOUS BANKALARA SALDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Ünlü hacker grubu Anonymous, bankalara saldırmaya devam ediyor. Birkaç ay önce OpIcarus adlı siber saldırı operasyonunu başlatan grup, bu sefer de Endonezya ve Güney Kore’de bankaları vurdu.

Anonymous’um dünya genelinde dikkat çeken siber saldırıları hız kesmeden devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi ünlü hacker grubu birkaç ay önce bir açıklama yayınlamış ve dünya ekonomisindeki sorunların sorumlusu olarak gördükleri dev bankalara savaş açmışlardı. OpIcarus adını taşıyan bu siber saldırı sırasında dünya genelinde birçok banka saldırılara maruz kaldı.

 

 

Bu saldırıların büyük çoğunluğu Mayıs ayında gerçekleşti. Son günlerde ise bu konuda bir gelişme yaşanmamıştı. Ancak dün Anonymous üyeleri yeniden harekete geçti ve bir kez daha büyük bankaları hedef aldılar. Endonezya ve Güney Kore’deki iki büyük banka, ünlü hacker grubunun kendilerine karşı DDoS saldırıları düzenlediğini açıkladı. Ünlü hacker grubu henüz bu saldırıları üstlenmedi ama halihazırda bankalara karşı bir siber saldırı operasyonu devam ettiği için bu saldırılarında Anonymus’tan geldiğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı