ANNE BABALAR SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN GELECEK SMS'E HAZIR OLSUN

ANNE BABALAR SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN GELECEK SMS'E HAZIR OLSUN

Sağlık Bakanlığı, yeni doğmuş bebeklerin gelişimiyle ilgili konuları kısa mesajla annelere iletilecek.

Sağlık Bakanlığı, yeni doğum yapan annelere bebek gelişimiyle ilgili bilgileri kısa mesajla iletecek. Kısa mesajlarla ulaşılacak annelere aşı takvimi, işitme, yürüme ve anne sütü gibi konularda önemli hatırlatmalar yapılacak.


Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş’tan alınan bilgiye göre, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için gözlerini dünyaya yeni açan bebekleri takibe alan Bakanlık, aileleri kısa mesajlarla bilgilendirecek.


Tontuş, yeni bebek sahibi olan annelere cep telefonundan kısa mesajlarla ulaşarak önemli hatırlatmalar yapmayı planladıklarını bildirdi.


Bu mesajlarla anne sütünden aşı takvimine kadar bir çok konuda kimi zaman bilgilendirme kimi zaman da uyarı yapacaklarını ifade eden Tontuş, şu bilgileri verdi:
“Doğum yapılan hastaneden telefon numarası alınan anneye bebeğinin gelişimiyle ilgili dikkat etmesi gerekenleri kısa mesaj atarak bildireceğiz. Örneğin birinci ayda yapılması gereken aşı varsa hatırlatacağız, görme, işitme, duyma ile ilgili sorun olup olmadığı konusunda dikkatini çekeceğiz. Mesela, ‘Bu ay sizinle göz teması kurması gerekir, bunun farkında mısınız’ diye soracağız.”


Tontuş, bunun için özel bir SMS hizmeti satın alındığını, gerekli eğitimlerin de verildiğini belirtti.


AA