Anketlere Göre Gökçek Emekli Oluyor

Anketlere Göre Gökçek Emekli Oluyor

AKP GÖKÇEKE YENİ MAKAM ARIYOR

AKP'nin Melih Gökçek'i kaydırma planı18 Ekim 2013 Cuma 10:28Yerel seçim yaklaşırken siyasi kulisler de hareketlendi. En fazla kulisin yapıldığı parti de AKP. İktidar partisinde Ankara ve İstanbul sıkıntısı yaşanıyor. Devlet Bakanı Ali Babacan’ın Ankara’ya, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da İstanbul'a aday gösterileceği belirtiliyor.  
 
Yurt Gazetesi'inden Sami Gökçe haberine göre,yerel seçim 2014 Mart ayında yapılacak. Ancak siyasi partilerin genel merkezleri ile TBMM koridorları çoktan hareketlendi. En çok kulis yapılan parti ise AKP. Çünkü; tüzükteki üç dönem koşulu nedeniyle çok sayıda AKP’li milletvekili ve yönetici bir daha seçilemeyecek.
 
Bunların arasında parti kurucuları ile Başbakan Erdoğan’ın vazgeçemediği isimler de var. Bu isimleri önemli yerlerde değerlendirmek isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu nedenle Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlıklarına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı aday göstereceği iddia ediliyor.

GÖKÇEK ADAY OLURSA AKP KAYBEDER
 
AKP kulislerinde en fazla dillendirilen olay Ankaraspor ve Ankaragücü başarısızlığı başta olmak üzere, ihale, gezi parkı protestoları ve sosyal medya üzerinden yaptığı polemikle tepki çeken Melih Gökçek’in aday gösterilmeyeceği. Gelen bilgilere göre Gökçek’in aday gösterilmesi durumunda CHP’den Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin karşısına çıkartılacağı bu durumda AKP’nin Ankara’yı kesin kaybedeceği konuşuluyor. 
 
Ankara’yı kaybetmek istemeyen Erdoğan’ın Ankaralı Ali Babacan’ı belediye başkanlığına aday göstereceği, Gökçek’i de dışarıdan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na atayacağı dile getiriliyor. Başbakan Erdoğan geçen yerel seçimde de Gökçek'i son dakikada aday göstermişti.
 
YILDIRIM İSTANBUL’A
 
Partinin kuruluşundan itibaren kabinede kesintisiz görev yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da İstanbul Büyükşehir’e aday gösterilmesi gündemde. Erdoğan’ın vazgeçemediği önemli bakanlardan olan Yıldırım, İstanbul’da yapılacak olan büyük projelerin de üstesinden gelecek isim olarak öne çıkıyor.
 
ANKETLERİ GÖRÜNCE TAYYİP BEY, GÖKÇEK'E KABİNEDE YER BAKAR”
 
CNN Türk'te önceki gün Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programına katılan beş araştırma şirketinin yetkilileri üç ildeki son durumu değerlendirdi. Ankara'da bütün araştırmacılar bir isim üzerinde durdu: Mansur Yavaş...
 
Araştırmacılar, büyük bir oy potansiyeli olan Mansur Yavaş'ın seçimde izleyeceği yolun Ankara seçimini ve Melih Gökçek'i etkileyeceği yönünde hemfikir. Ankara'yı ve AKP'yi çok iyi tanıyan MetroPoll Statejik ve Sosyal Araştırma Şirketi'nin Başkanı Prof. Özer Sancar ise "Melih Gökçek'in karşısına bu güne kadar dişli bir rakip çıkmadı. Eğer çıksaydı durum farklı olurdu. Son anketler Tayyip Bey'in önüne geldiğinde, Melih Gökçek'e kabinede bir yer bakar" dedi.