Anket rüşveti skandalı

Anket rüşveti skandalı

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf’ın 28 Haziran 2013 tarihinde, AKP’nin anket çalışmalarını finanse etmek için, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın danışmanlarından Mehmet Sarı’ya 352 bin TL verdiği para teslimatının Zafer Çağlayan’ı

 Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Rıza Sarraf’ın 28 Haziran 2013 tarihinde, AKP’nin anket çalışmalarını finanse etmek için, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın danışmanlarından Mehmet Sarı’ya 352 bin TL verdiği para teslimatının Zafer Çağlayan’ın da bulunduğu bir sırada Çırağan Sarayı’nda yapıldığı iddia edildi. Motosikletli kurye ile gerçekleştirilen teslimat, teknik takiple ve kamera kayıtlarıyla görüntülendi. Para teslimatının telefon mesajlaşmalarına da yansıdığı belirlendi: Rıza Sarraf:

“Abdullah saat birde 352 bin TL Conrad Otel’e yolla … Ordan arasınlar, bakan beyin şeyi Mehmet Sarı var, versinler danışmanı; Anket yapacaklar bu AK PARTİ’ye” Teslimat randevusu 27 Haziran’da telefonla yapılırken Sarraf özel kuryesi Halil İbrahim Akkaya, 28 Haziran günü 34 AG 1053 plakalı motosiklet ile para dolu çantayı, Mehmet Sarı’ya götürdüğü fiziki ve teknik takibe takıldı. Teslimattan sonra Mehmet Sarı, Sarraf’a mesajla teşekkür ediyor. 28 Haziran 17.01 Mehmet Sarı’nın Rıza Sarraf’a gönderdiği mesaj: “Tesekkurler selamlar saygilar” 27.06.2013 18:04 Rıza Sarraf – Abdullah Happani görüşmesi:
Rıza Sarraf: “bişey sorcam abinin hesabı ne gösteriyor” Abdullah Happani: “Bakıyım hemen abi şimdi abinin hesabında 4 milyon 73 bin tl, 231 bin Euro var ama 574 bin bu Erol abi hesap sıfırladı bizimle, 574 bin para verdim ben ona, yani o aldığı taşlardan fazla bence bu, sen işte şey kadar aldı demiştin ya bizim girdiğimiz kadar bence öyle değil, hesabı da Rıza’ya verdik diyorlar 574 bin dolar geçtim ben buraya ya onu düşersek ortalama neyi var hemen söyleyim 4 Milyon 73 Bin şey yapayım ... 1.800 doları var abi”. Rıza Sarraf: “tamam oldu”

Kaynak:Haber Kaynağı