Ankara'yı sarsan suikast

Ankara'yı sarsan suikast

Türkiye fahri konsolosu Medet Ünlü, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti .

Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Ankara'da kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

SUİKASTIN ARDINDA KİMLER VAR

Medet Ünlü'nün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ilk tepki 
İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği 

İMKANDER'den geldi. Dernek yayınladığı bir açıklama ile suikastın arkasında Rusya'nın olduğunu iddia etti. 

İMKANDER AÇIKLAMASI
 
İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği İMKANDER tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; Kafkasya ve Orta Asya halklarının katili Rusya ve işbirlikçisi olan yönetimlerin vahşet, katliam ve suikastlerle kabarık olan kirli sicillerine dün akşam bir yenisi daha eklendi.

ALÇAKÇA SALDIRI
Bağımsız Çeçenistan davasının yılmaz savunucusu Medet Ünlü çalışma ofisinde uğradığı alçakça bir saldırı sonucu yaşamını yitirdi.
Türkiye'de 2008 yılından bu yana Ali Osaev, İslam Canibekov, Berg-Khazh Musaev, Rustam Altemirov ve Zavrbek Amriev gibi Çeçen komutan ve muhacirleri kirli yöntemlerle öldüren kanlı eller, Bağımsız Çeçenistan Birleşik Kafkasya idealini savunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına kadar uzanmış görünüyor.

CİNAYETLER ADİ VAKA HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
İstanbul'da işlenen Çeçen cinayetlerini soruşturan Terörle Mücadele Savcılığının, Rusya'dan Rus istihbaratçıları ile ilgili talep ettiği bilgilerin, söz konusu kişilerin (ajanların) Rus vatandaşı olmadığı şeklinde verilen cevap neticesinde eksik kalması ve adli sürecin akamete uğraması neticesinde soruşturma dosyası 14 Mayıs 2013 tarihinde "Terörle Mücadele Kapsamı"ndan alınıp Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na iade edilmiştir.
Böylece cinayetler "siyasi" değil, "adi birer cinayet vakası" haline dönüştürülmüştür. 8 Mayıs tarihinde Yalova'da yine bir Çeçen sığınmacıya yönelik suikast girişiminde bulunulmuş, fakat bu olayın failleri de yakalanamamıştır.

TÜRKİYE'DEKİ HUKUKİ SÜREÇTEN CESARET Mİ ALDILAR!
Türkiye'de bir suikast politikası yürüterek Bağımsız Kafkasya'nın sesini boğmaya çalışanlar acaba Türkiye'deki bu hukuki süreçten mi cesaret almışlardır?
Onlara bu cesareti veren ve pervasızca cinayetlerini sürdürmeye iten temel saik nedir bilmiyoruz.
Fakat bildiğimiz bir gerçek var ki, o da bu çabaların; ne Kafkas Halklarının ne de bu davaya gönül veren Türkiye Halkı'nın iradesini kıramayacağıdır.
Medet Ünlü'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm Kafkasya Halklarına başsağlığı diliyoruz.