Ankara'da yolcu otobüsü alev aldı

Ankara'da yolcu otobüsü alev aldı

ANKARA'nın Kazan İlçesinde otoban gişeleri yakınlarında bir yolcu otobüsü, seyir halindeyken motor bölümünden alev aldı.

50 yolcu ile 3 personeli tahliye edilen otobüs, çıkan yangında büyük hasar gördü.

Yangın, bugün saat 06.00'da Kazan İlçesi yakınlarında otobanda Akınlar Gişesi'ne 4 kilometre mesafede meydana geldi. İstanbul'dan Ankara'ya giden Ahmet Kandil yönetimindeki 34 YP 2003 plakalı yolcu otobüsü seyir halindeyken motor bölümünde dumanlar çıkmaya başladı. Dikiz aynasından arka taraftan dumanlar çıktığını farkeden otobüs şoförü, hemen aracını sağa çekip durdurdu. Aracın kapılarını açarak 50 yolcunun kısa sürede tahliye olmasını sağladı. 2 sürücü ve 1 hostes de araçtan indi.

Alevlere çevreden geçerken duran sürücüler ile gelen Kazan jandarma ekiplerinin de yardımıyla, yangın söndürme tüpleriyle müdahale edildi. Bu sırada otobüsteki yolcu bagajları da hızla boşaltıldı. Çabalara rağmen yangın büyürken, bir süre sonra gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 itfaiye aracıyla alevlere müdahale edilip söndürüldü.

Otobüsün yardımcı sürücüsü Nurullah Taşcı, şoförün dikiz aynasından dumanı görüp aracını sağa çekerek yolcuları boşalttığını belirtirken, "Araç kısa sürede alev almaya başladı. Jandarma ekipleri ile ilk müdahaleyi yaptık. Başka araçlardan yangın söndürme tüpü ile müdahalede bulunuldu, ancak başarılı olunamadı. İtfaiye 45 dakika sonra ancak gelebildi. İtfiye geldiğinde yangın çok ilerlemişti. Mazot deposuna gelmeden yangın söndürüldü. Araç şu anda kullanılamaz halde, hurdaya döndü" dedi.

Otobüste bulunan bir yolcu ise, 5 saat süreyle koku gelen aracı sürücüsünün sağa çekerek kontrol ettiğini, ancak sonra yola devam edildiğini; bir süre sonra da yangın çıktığını iddia etti. Yolcular ise Ankara'dan gelen aynı firmanın bir başka otobüsü ile yollaürına devam etti.