ANKARA'DA ÜNİVERSİTELER KARIŞTI

ANKARA'DA ÜNİVERSİTELER KARIŞTI

Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahale sürüyor...


Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesinde IŞID'ın Kobani'ye saldırılarını protesto etmek için yolu trafiğe kapatan gruba polis ekipleri müdahale etti. Üniversiteye giren çevik kuvvet ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Ankara Üniversitesi Cebeci yerleşkesinde toplanan bir grup öğrenci IŞID'ın Kobani'ye saldırılarını protesto etmek için Cemal Gürsel Caddesini trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis ekipleri, gruba tazyikli su ile müdahale etti. Eylemciler müdahalenin ardından yerleşke içerisine kaçtı. Polisin müdahalesine eylemciler taşlarla karşılık verdi. Müdahalenin çevik kuvvet polisleri fakülte yerleşkesine girdi. Çok sayıda kişi polisler tarafından gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

 

bzghypziyaahqxd.jpg

FOTO ;İletişim gazetesi Görünüm haber sitesi

ODTÜDE POLİS MÜDAHELE ETMİŞTİ

ODTÜ içerisinde toplanan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, IŞID'İn Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için AK Parti Genel Merkezine yürümek istedi. Okulun Eskişehir Yolu üzerinde ki A1 kapısına gelen grubun önü çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar tarafından kesildi. Polis ekipleri daha sonra dağılmayan gruba tazyikli su ile müdahale etti. Eylemciler tazyikli suyla müdahaleye molotof kokteyli, taş, ve havai fişeklerle karşılık verdi.

"BU GÜZİDE ÜNİVERSİTEMİZİN ADINA YARAŞIR ŞEKİLDE HAREKET EDELİM"

ODTÜ kampüsü girişinde süren olaylarla polis yetkilileri grubun dağılması yönünde zaman zaman uyarı anonsu yaptı. Polis yetkilisi; "ODTÜ A1 kapısında kanunsuz eylem yapan gruba sesleniyorum. Lütfen bulundugunuz okulun adına yaraşır öğrenci olmaya davet ediyorum sizi. Kanunsuz eyleminize son verin. Vatandaşlarımıza zarar vermeyin. Attığınız taşlar ve molotoflardan dolayı vatandaşlarımız ve basın mensuplarımız zarar görüyor. Bu güzide üniversitemizin adına yaraşır bir şekilde hareket edelim. Sizi daha uygun davranmaya davet ediyorum. Lütfen bu eyleminize son verin" şeklinde uyarı yaptı.

İŞTE GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı