ANKARA'DA TRAFİK DURDU VALİLİK KAR TATİLİ İLAN ETTİ

ANKARA'DA TRAFİK DURDU VALİLİK KAR TATİLİ İLAN ETTİ

Öte yandan geçtiğimiz ay meydana gelen çok sayıda kazanın, kimliği belirsiz kişilerin yarattığı buzlanma nedeniyle gerçekleştiğini Belediye Başkanı Melih Gökçek açıklamıştı.

Başkent'te yarın ve Perşembe günü okullar kar nedeniyle tatil edildi. Bu gün yoğun karyağışına ve trafikte meydana gelen büyük tıkanmalara karşın Valiliğin kar tatili kararı almaması veliler tarafından eleştirilmişti. Valiliğin Ankara'da geç karar almasında Büyükşehir belediye başkanlığı ile kordiasyon sağlanamamasının rolü olduğu ileri sürüldü.

CADDELER BUZ PİSTİ GİBİ

Ankara Valiliği, hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden Çarşamba ve Perşembe günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verildiğini açıkladı. Öte yandan geçtiğimiz ay meydana gelen çok sayıda kazanın, kimliği belirsiz kişilerin yarattığı buzlanma nedeniyle gerçekleştiğini Belediye Başkanı Melih Gökçek açıklamıştı.

İŞTE VALİLİK AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle; "İlimizde hafta sonuna kadar yapılan meteorolojik tahminler ve alınan veriler çerçevesinde; Hava sıcaklığında aşırı düşüş olacağı, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artacağı beklendiğinden; 07-08 Ocak 2015 tarihlerinde (Çarşamba ve Perşembe) Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile, engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür. Vatandaşlarımızın, oluşacak aşırı buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır."

Kaynak:Haber Kaynağı