ANKARA'DA SEÇİM HİLESİ DIŞ BASINDA

ANKARA'DA SEÇİM HİLESİ DIŞ BASINDA

Eylemde “Ankara’nın başkanı hepimizin başkanı”, “Melih gidecek, Mansur gelecek” sloganları atıldı.

 

İNGİLİZ BBC ANKARA KRİZİNİ BÖYLE DUYURDU

Ankara’da CHP'nin Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ı destekleyen seçmenler, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binası önünde toplanarak seçimlere hile karıştırıldığını öne sürdü.
Eylemde “Ankara’nın başkanı hepimizin başkanı”, “Melih gidecek, Mansur gelecek” sloganları atıldı.

MANSUR YAVAŞIN ÇAĞRISINA YÜZLERCE KİŞİYİ HAREKETE GEÇİRDİ

Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yüzlerce gönüllüsü, Yüksek Seçim Kurulu'nda seçin sonuçlarını kontrol ediyor.
Mansur Yavaş'ın son ana kadar başabaş giden seçim sonuçlarının kontrol edilmesi için Twitter üzerinden yaptığı çağrı yüzlerce partiliyi harekete geçirdi.
Gönüllüler, CHP Genel Merkezi'nde, Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara'da açıkladığı sandık sonuçlarını, oy verme işleminin sonunda sandık kurullarının tutuğu tutanaklarla karşılaştırıyor.
CHP'li yetkililer, çok sayıda tutarsızlık tespit edildiğini öne sürdü.
AKP adayı Melih Gökçek sabah saatlerinde seçimleri kazandığını ilan etmişti. Ancak CHP sayım sonuçlarının sandık iradesini yansıtmadığını söylüyor.

BİR DEĞERLENDİRMEDE AMARİKA'DAN

Başkent Ankara'da yaşanan seçim yarışının sonucuyla ilgili olarak iki önce giden adaydan galibiyet açıklamaları geldi. CHP adayı Mansur Yavaş da halen Büyükşehir Belediye Başkanı olan AKP adayı Melih Gökçek de seçim kazandıklarını öne sürdü

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş  gazetecilere açıklama yaptı. Yavaş: "Şu anda son gelen sonuçlara göre yüzde 50'ye yakın oyumuz var. Televizyon kanalları halkı yanıltıyor. Sandık başındaki arkadaşlarıma sesleniyorum sonuna kadar torbaları takip etsinler" dedi.

SANDIK SONUÇLARI GELDİĞİNDE GÖRÜLECEK

Mansur Yavaş düzenlediği basın toplantısında, “yaptığımız hesaplara ve bize gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51. İnşallah sandıkların tümünden sonuçlar geldiği zaman bunu da göreceksiniz" dedi.

Hemen ardından bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de seçimi yüzde 50'ye 39 oranla kazanacağını  öne sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı