ANKARA'DA  POLİS DEHŞETİ ; GÖZ ÇIKARIP AYAK KIRDILAR

ANKARA'DA POLİS DEHŞETİ ; GÖZ ÇIKARIP AYAK KIRDILAR

Şüpheli polis Gürsey ise karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı

Başkent Ankara’da yaşanan iki olayda polisler yurttaşlara orantısız şiddet kullandı. Yenimahalle’de polis memuru Ahmet G., apartmanda kuş besleme tartışması nedeniyle husumet beslediği komşusu Mustafa Ülsü’ye silahıyla saldırdı.

SAĞ GÖZÜ ALINDI

İddiaya göre polis Gürsey, komşusu Mustafa Ülsü’nün yüzüne ve kafasına silahının kabzasıyla vurdu. Cumhuriyet sitesinde Alican Uludağ'ın haberine göre ; Darbelerden biri Mustafa Ülsü’nün sağ gözüne geldi. Kanlar içinde hastaneye kaldırılan Ülsü’nün sağ gözü ameliyatla alındı.Şüpheli polis Gürsey ise karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Mamak ilçesinde ise polisler, adres sorma tartışması nedeniyle darp ettikleri bir yurttaşın ayağını kırdı.

ARKASINDAN GELİP TABANCASNIN KABZASI İLE VURDU

İlk olay, Ankara’nın Demetevler semtinde yaşandı. Demetgül Mahallesi’nde aynı apartmanda oturan polis memuru Ahmet G., yönetisici olduğu apartmanın çatısında çok sayıda kanarya besliyordu. Komşusu Mustafa Ülsü’nün oğlu da apartmanın kömürlüğünde güvencin bakıyordu. İddiaya göre G., komşusunun kuş beslemesine karşı çıktı ve iki aile arasında husumet oluştu. Belediyede işçi olarak çalışan 52 yaşındaki Mustafa Ülsü, önceki gün sabah 07:35 sıralarında işe gitmek üzere apartmandan çıktı. Bu sırada arkasından gelen ve üzerinde resmi kıyafeti olan polis G., silahının kabzasıyla vurmaya başladı.

HASTANEYE KALDIRILDILAR

Başına, yüzüne ve gözüne tabancanın kabzası isabet eden Ülsü, kanlar içinde yere düştü. Mustafa Ülsü’nün sağ gözü o anda görme yetisini kaybetti. Bu sırada Mustafa Ülsü’nün oğlu Emre, olaya müdahale etmek istedi, ancak o da silah darbelerine maruz kaldı. Olay yerine çağrılan ambulans, ikiliyi hastaneye kaldırdı.

img-20150804-wa0015.jpgimg-20150804-wa0014.jpg

Mustafa Ülsü, dün Numune Hastanesi’nde gözünden ameliyat geçirdi. Doktorlar diğer gözünün de kaybetmeye neden olacağı gerekçesiyle sağ gözü ameliyatla aldı. Hastane bahçesinde babasını bekleyen Emre Ülsü, babasının darp edildiği sırada aşağıya indiğini belirterek, “Polis beni görüp üzerime yürüdü, silahın çıkarda ve kafama vurdu. Bir anda gözümün önü karardı ve yere düştüm. O anda bayılmışım. Uyandığımda polis, balkonundaydı, bana el kol hareketi yaparak ‘sen öldün, sen bittin. Sizi binadan attıracağım. O hastaneden ikiniz de çıkamayacaksınız’ dedi” ifadesini kullandı.

POLİSLER POLİSİN ELLERİNİ YIKADI

Olay üzerine polis çağırdıklarını ancak gelmediğini belirten Emre Ülsü, buna karşılık zanlı polisin çağırdığı karakol arkadaşlarının olay yerine hemen geldiğini anlattı. Emre Ülsü, “Babam kanlar içinde yerdeyken, gelen polisler babama yardım etmedi. Polisler, hemen Ahmet Gürsey’in yanına gitti ve onunla ilgilendiler. Onun ellerini sabunla yıkadılar. Babam 20 dakika yerde ambulans bekledi” diye konuştu.

GÖZALTINA ALINMADI BİLE

Can güvenliklerinin olmadığını da söyleyen Ülsü, “Ahmet G., evine ekipleriyle geliyor. Hatta ekipleriyle beraber bizim üzerimize yürüyor. Polis onları koruyor, ama bizi koruyan yok. Savcılığa başvurduk. Karakola haber vermişsiniz, buraya niye geldiniz dedi. Burada bir ton insan var bekleyen, sizin yüzünüzden işler aksıyor diye bir de savcılık bize kızdı. Babamın bir gözünü kör eden polisin, karakolda ifadesi alınmış. Ancak savcılık, gözaltına bile aldırmadı onu. Şimdi serbestçe dolaşıyor” dedi.

BENİ TEHDİT ETTİ

Olayın bir diğer mağduru da komşulardan Yılmaz Yıldırım oldu. Sesleri duyarak balkona çıkan ancak uyarıda bulunduğu için tehdit ediliğini belirten Yılmaz Yıldırım, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yıldırım, dilekçesinde polise “Niye vuruyorsun“ dediği için kapıya gelen şüpheli tarafından tehdit edildiğini belirterek, “Kapı çaldı. Kapıyı açtığımda polis Ahmet G. ile yine aynı apartmanda oturan Adil isimli polisi gördüm. Ahmet G., bana eşimin yanında ‘sen ne karışıyorsun lan diye bağırdı. Polis Ahmet, daha sonra da beni ‘Sen Haymanalısın, ben senin PKK’li ve terörist olduğunu biliyorum. Bu zamana kadar sizin gibi kaç tane teröristi hallettim, seni de halledeceğim. Bu binadan hepinizin kökünü kazıyacağım, siz görürsünüz. Bu binada iki tane pezevenk var, biri Mustafa, bir de sen. Onun kanını döktüm, bir ay içinde senin de kanını dökeceğim, içeceğim’ diye tehditlerde bulundu ve tekrar aşağıya indi” iddiasında bulundu. Yıldırım, olay yerine gelen diğer polislerin de kendisine küfür ettiğini savundu.

MAMAK'TA BACAK KIRAN DAYAK

Diğer olay Mamak’ın Karapürmek mahallesinde yaşandı. İsminin yazılmasını istemeyen 40 yaşlarındaki bir yurttaş, alkollü şekilde polislere adres sorduğu gerekçesiyle darp edildi. Polisler, vatandaşın ayağını kırdı. Ankara Hastanesi’ne kaldırılan yurttaşın bir bacağı alçıya alındı. Ancak mağdur yurttaş, hastaneden çıkarılacağı gerekçesiyle konuşmak istemedi.

Kaynak:Haber Kaynağı