ANKARA'DA OTOBÜS KAZASI

ANKARA'DA OTOBÜS KAZASI

Adıyaman'dan dönen bir otobüs Ankara’ya 40 kilometre kala önünde seyreden kamyona çarptı. 1 ölü 5'i ağır olan 30 yaralı...

Kazada otobüs şoförü hayatını kaybetti, 5’i ağır olmak üzere 30 yolcu yaralandı.

Kaza, saat 03.00 sıralarında Ankara – Konya karayolunun 42. kilometresinde meydana geldi. Kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu, Ahmet Demir yönetimindeki 41 K 0300 plakalı otobüs, Adana’dan Ankara’ya kavun götüren İsa Aslan yönetimindeki 63 NE 608 plakalı kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyon devrilirken kasasındaki kavunlar etrafa saçıldı. Ön tarafı hurdaya dönen otobüsün şoförü olay yerinde hayatını kaybetti, 45 yolcudan 5’i ağır olmak üzere 30’u yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İlk tedavileri olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla Ankara’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Şoka giren ve üşüyen yaralılara battaniye örtüldü. Annesinin kucağında kazanın etkisiyle ağlayan küçük çocuğu ise sağlık ekipleri teskin etmeye çalıştı.

Otobüs şoförünün uyuduğu iddia ediliyor. Kamyon şoförünün arkadaşı, Adana’dan Ankara’ya kavun götürdüklerini, otobüsün ise arkalarında seyrettiğini belirtti. Kazadan yaralı kurtulan ve bir süre etrafta gezinen otobüs şoförünün ise bir anda yere yığıldığı, sağlık ekiplerinin tüm çabalarına rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı