ANKARA'DA "LAİKLİK EYLEMİ" BAŞLADI

ANKARA'DA "LAİKLİK EYLEMİ" BAŞLADI

AKP'li meclis başkanı İsmail Kahraman'ın başlattığı laiklik tahriki üzerine Mclis'in Dikmen Kapısı önünde toplanma çağrısı üzerine guruplar toplanmaya başladı.

Sosyal Medya'da başlatılan çağrı üzerine Meclis kapısı önüne gelen kalabalığa polis göz açtırmadı.Bunun üzerine guruplar Kızılay yönüne çekildiler.
 
İŞTE GELİŞMELER
 
AKP İktidarının yeni bir Gezi Olayları başlangıcının yaşanmaması için çok sert tedbirler almaya başladığı bir döneme denk getirilen Laiklik Provokasyonun nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor. Birgün gazetesinin internet sitesinden dakika dakika yayınlanan Ankara Eyleminde meydana gelen gelişmeler şöyle naklediliyor.

 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır"açıklamasına yönelik tepkiler sürüyor.

Birleşik Haziran Hareketi TBMM Başkanı'nın laiklik karşıtı açıklamalarına yönelik TBMM Dikmen Kapısı önüne 12.00 için yaptığı çağrı üzerine yurttaşlar toplanmaya başladı.

12.20

Eyleme katılan yurttaşlar gözaltına alınanların serbest bırakılmasıyla "Hukuk biterse HAZİRAN başlar" sloganları atarak eylemi sonlandırdı. Mücadeleye çeşitli biçim ve araçlarla devam edileceği vurgusu yapıldı.

12.11

"Laikliği Kazanacağız" eyleminin açıklaması polisin sert saldırısı sonrası Akay Kavşağı'na alındı. Milletvekilleri ve yurttaşlar açıklamanın yapılacağı noktaya yürüyor.

Birleşik Haziran Hareketi TBMM Başkanı'nın laiklik karşıtı açıklamalarına yönelik TBMM Dikmen Kapısı önüne 12.00 için yaptığı çağrı üzerine yurttaşlar toplanmaya başladı.

11.58

Polis saldırısı üzerine HAZİRAN'ın çağrısıyla meclise yürümek isteyenler Kızılay'a doğru çekilerek eylemlerini sürdürüyor. Polis plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırısını sürdürürken çok sayıda kişinin de gözaltına alındığı bilgisi geçildi.

BirGün muhabiri Serbay Mansuroğlu'nun aktardığı bilgilere göre polis CHP'li milletvekillerinin bulunduğu gruba da gaz ve plastik mermilerle saldırdı.

tbmm-onunde-laikligi-kazanacagiz-eylemi-131289-1.

11.53

Kitleye polis saldırısı başladı. Çevik kuvvet polisleri kalkanlarıyla yurttaşları darp ederek uzaklaştırmaya çalışıyor.

tbmm-onunde-laikligi-kazanacagiz-eylemi-131279-1.

11.50

TBMM önüne giden HAZİRAN üyelerinin önünü polis kesti. Sloganlarla bekleyiş sürüyor.

TBMM önünde "laikliği kazanacağız" eylemi

TWİTTER'DEN SON DURUM MESAJLARI

rtherth.jpg

 

kaynak; birgün