ANKARA'DA FAİLİ MEÇHUL  BİSİKLET CİNAYETİ

ANKARA'DA FAİLİ MEÇHUL BİSİKLET CİNAYETİ

Gölbaşı Bisiklet Topluluğu'nun düzenlemiş olduğu tura katılan bisikletçi Hasan Berk Baysal (39) dönüş yolunda kimliği henüz belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

6 Temmuz Pazar 02:00 sularında  Eymir-Mogan Gölü rotasında katıldığı bisiklet turu sonrası Dikmen'deki evine dönerken  Kepekli rampası Samanyolu Outlet çıkışını 200 metre geçe meydana gelen kazada bisikletçinin ölümüne sebep olan araç sahibi aranıyor.
MOBESELERİN İNCELENMESİNİ İSTİYORLAR
"Kaybettiğimiz diğer bisikletçi arkadaşlarımızın arkasından ortalığı ayağa kaldırıp ülke gündemini değiştirecek kadar çoğunluk olamadık. " diye veryansın eden Baysal'ın arkadaşları, "Çevre, ekonomi dostu bisikleti kullanan, yaygınlaştıran insanlar dünyanın gelişmiş ülkelerinde ödüllendirilirken bizde kanlı örtülere sarılıyor. İşin en iğrenç kısmı ise her sene yaşadığımız bu acı kayıplara karşı hükümetler ve yerel yönetimler sessiz kalarak yeni kazaların olmasına sebep oluyor." diye açıklamada bulundular. Baysal'ın bisikletçi dostları; "Çarpan kişinin olay meydana gelir gelmez kaçtığı söyleniyor, kaza yakınında Gölbaşı çıkışındaki ve Dikmen girişindeki kameraların net bir şekilde incelenmesinin sağlanarak, katilin bir an önce bulunmasını istiyor, varsa görgü tanıklarının yardımını bekliyoruz" dediler. 

hasan-berk-baysal.png

BİR SONRAKİ TURA EŞİ VE ÇOCUĞUNU DA GETİRECEKTİ
"11 kişi başladığımız tur sonrası son 6 kişi kalmıştık çay molasında ne kadar güzel bir tur olduğunu konuştuk sonra tesadüf ya masamız kalabalıklaştı yan flüt , gitar ve tulum eklendi Karadeniz şarkıları söylenmeye başlandı herşey çok güzeldi çok keyifliydik hatta Hasan Berk Baysal abimizin eşi Elif Hanım KPSS'ye girmişti, bu Çarşamba turunda onu ve oğulları Ozanın da (6) katılacağını tekrar tekrar mutlu mutlu söyledi durdu" diye açıklama yapan arkadaşları Baysal'ın 3 tane yeleğinin arkasında, bir tane kaskında flaşörlü ışıklarla kendi şeridinde ilerlerken aracın çarpıp kaçtığını belirttiler.
ANKARA'DA BİSİKLET CİNAYETLERİ DURMUYOR
2013 Temmuz ayında Beysukent'te Meril Çiğdem Durmuş (19) kırmızı ışıkta durmayan aracın çarpması sonucu, bir ay sonra  Ağustos'ta Tolga Beyenir, 2011 yılında Mustafa Onur Karaca Dikmen yakınlarında, 2010 yılında yine Gölbaşı yakınlarında bisiklet antremanı yapan Çağatay Avşar (40) araç çarpması sonucu hayatını kaybeden bisikletçilerdi. 
EŞİYLE BİSİKLET SAYESİNDE TANIŞMIŞTI
Baysal'ın arkadaşları bisiklet tutkusu sayesinde tanıştığı  eşi Elif Baysal'ın çağrısıyla 9 Temmuz Çarşamba 19:30'da Peynirci Market Önü Alt Geçit Girişi Gölbaşı Ticaret Merkezi Karşısı'nda buluşacaklarını duyurdular. 

Kaynak:Haber Kaynağı