Ankara'da Eylemcilere Yine Toma Yine Gaz

Ankara'da Eylemcilere Yine Toma Yine Gaz

Ankara'da KESK'e müdahale

 
BAYILANLAR OLDU

İnsanca yaşam, güvenceli gelecek, eşit, özgür ve demokratik Türkiye için yürüyoruz’ sloganıyla 4 gün önce Türkiye’nin çeşitli illerinden yola çıkarak Ankara’ya gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri saat 12.30 sıralarında AŞTİ Metro İstasyonunda biraraya geldi.

Tahsin GÜNER -Muhammet BAYRAM 

KESK üyeleri daha sonra basın açıklaması yapmak için sloganlar eşliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yürüyüşe geçti. Bakanlığa yakın bir yerde durdurulan grup grup üyeleri burada barikat kuran güvenlik güçlerine tepki gösterdi. Barikatın açılmasını isteyen grup ile polis arasında görüşmeler sonucu barikat kaldırılarak, grubun bakanlık önüne gelmesine izin verildi. Burada grup adına basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen yaptığı açıklamada toplu iş sözleşmesini eleştirdi. Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan sendika üyeleri, buradan Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti.
 
Bakanlığın bulunduğu sokaktan çıkan grubun önü Bosna Hersek Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet ekipleri tarafından ikinci kez kesildi. Barikatın kaldırılmasını isteyen grup üyeleri bir süre cadde üzerinde oturma eylemi yaptı. Barikatın kaldırılması için yapılan görüşmelerden olumsuz sonuç çıkınca grup müdahale için bekleyen polis ekiplerini şaşırtarak bir anda geri döndü. Göstericiler buradan koşarak Emek Mahallesi ara sokaklara hızla yürüyerek Konya Yolu’na çıkıp, yolun iki şeridini trafiğe kapattı.
 
TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE EDİLDİ
 
Uzun süre polisle köşe kapmaca oynayan göstericiler Celal Bayar Bulvarı üzerinde çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Polisi görünce ilerlemeyen ve bekleyen KESK üyelerine polis önce Toplumsal Olayları Müdahale Aracı (TOMA) araçlarından tazyikli su ile müdahale etti. Su ile yapılan müdahalenin ardından geri çekilen gruba daha sonra biber gazıyla müdahale edildi. Bazı göstericiler atılan gazdan etkilendi. Müdahalenin ardından grup farklı yönlere dağıldı.