Ankara'da Direnişe Devam...

Ankara'da Direnişe Devam...

Ankara’da günlerdir süren çatışma bitmiyor. Operasyonlar, gözaltılar Ankaralıları yıldıramadı. Bugün Dikmen’de yürüyüş için buluşan mahalleliler ile Tunalı’dan Kennedy’e yürüyenlere polis saldırdı..

Ankara'da halk sokaklara iniyor: Dikmen direniyor - Güncelleme:23:07

 


Ankara'da çeşitli mahallelerde halk sokağa inmeye başladı. Özellikle dün gece polisin ağır saldırısına maruz kalan Dikmen halkı, büyük bir kalabalıkla yürüyüşe başladı.

Güncelleme:23:07

Dikmen halkının barikattaki bekleyişi sürüyor. Kitle şu anda Ziraat Bankası kavşağında ve sayı giderek artıyor.

dikmen_eylem_35899.jpg

dikmen_eylem_358999.jpg


Güncelleme:22:46

Dikmen caddesinin her iki paralelinin çevik kuvvet polisleriyle dolu olduğu bildiriliyor. Dikmenliler OPET civarında barikat kurup mahallelerini korumaya karar verdiler. Dikmen caddesindeki elektrik kesintisi ve karartma uygulaması devam ediyor.

dikmen_eylem385923.jpg

dikmen_eylem_35.jpg


Güncelleme:22:28

Dikmen'de toplanan halk, karartmaya rağmen 20 bin kişiyi buldu.

direndikmen43535645737.jpg

Keçiören'de 2000 kişilik halk topluluğu Basınevleri'nden Aşağı Eğlence'ye doğru yürüyor.


Güncelleme:22:20

Dikmen'de polisin halka tacizi şimdiden başladı. Dikmen caddesinde ve civarında elektriklerin kesildiği, insanların karanlıkta yürümek zorunda bırakıldığı bildiriliyor.


Güncelleme:22:18

Ankara'da toplanma haberleri gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre, Kennedy caddesinde ve Çayyolu'nda da halk toplanmaya başladı.


Ankara'da halkın sokak eylemleri devam ediyor. Özellikle dün gece Dikmen halkına yapılan vahşi polis saldırısının ardından, Dikmenliler büyük bir kalabalık halinde yürüyüşe başladılar. İlker Aşık Mahzuni Parkı'ndan yürüyüşe geçen kitle henüz Dikmen caddesine varmadan binleri buldu.

Polisin ise Dikmen caddesi üzerinde konuşlandığı belirtiliyor.

Keçiören'de ise Danişment'ten gelen yürüyüş kolu ile İncirli kolu birleştiler. Basınevleri'ne doğru yürüyen topluluk, bin kişiyi aştı.

Gelişmeleri aktaracağız.





03.47 Dikmen gaz bulutu ve kokusu altında. Akrepler ve sivil polisler Dikmen’in ara sokaklarında gözaltı işlemleri yapmaya çalışıyor. Dikmen Caddesi üzerinde yer yer bir araya gelen ve gürültü eylemi yapan gruplar var.

03.22 Dikmen halkı AKP faşizmine karşı mücadele etme ve mahallelerini savunma sözü vererek dağılmaya başladı. Eylemde tutuklanan direnişçilere de selam gönderildi. Tutuklanan direnişçilerden Sonel Temel, Ahmed Arif Parkı’da çalışıyordu. 18 Haziran sabahı işyerinden gözaltına alınan Temel, geçtiğimiz hafta Dikmen’deki yürüyüşte polise “Varsa bir şekliniz, Dikmen’e de bekleriz” diye seslenmişti.

02.55 Direnişçilerin bekleyişi sürerken, araçlar konvoy oluşturarak semt içerisinde gezmeye ve korna çalarak tüm Dikmenlileri ayağa kalkmaya çağırıyor.

02.43 Dikmen’de yaklaşık 5 saattir süren çatışmalarda semt tam anlamıyla savaş alanına döndü. TOMA’ları, akrepleri püskürten direnişçiler bir kez daha barikat kurmaya başladı.

02.37 Kanal D muhabiri Özgen Bingöl, Twitter hesabından Dikmen’de iki kişinin gözaltına alındığını aktardı.

02.24 Dikmenliler, TOMA’ları bir kez daha püskürttü. TOMA cadde boyunca kovalandı, akrep dakikalarca taşlandı. Halk, “Burası Dikmen buradan çıkış yok”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıyor.

02.18 Ana caddelerde ilerleyen TOMA’lar balkonlarından polis saldırısına tepki gösterenlerin evlerine kimyasal içerikli su sıkıyor.

02.16 Polis, basın emekçilerini hedef almaya Dikmen’de de devam etti. Basın emekçilerinin bulunduğu bölgeye tazyikli su sıkıldı, gaz bombaları atıldı.

02.10 Ara sokakta bir akrep, bir direnişçiyi uzun süre kovaladıktan sonra bir köşede sıkıştırdı, aracı direnişçinin doğrudan üzerine sürdü ve doğrudan öldürmeye çalıştı. Akrebin köşedeki bir demire çarpması üzerine direnişçi şans eseri kurtulabildi.

02.06 Dikmen’deki polis saldırısı çok sertleşti. Akrepler ara sokaklarda gördükleri herkese hedef gözeterek gaz bombası atıyor. Halk da apartmanların kapılarını direnişçilere açıyor. İki kişinin gaz bombası isabet etmesi sonucu yaralandığı aktarıldı.

01.55 4 TOMA ve 4 akreple saldırı hem Dikmen Caddesi’nde, hem de ara sokaklarda devam ediyor. Dikmenliler direnişi sürdürüyor.

01.41 Yaklaşık iki saattir çatışmaların durulduğu Bestekar Sokak’ta bir kez daha saldırı başladı. Direnişçiler, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atıyor.

01.39 Polis, Dikmen’de halka bir kez daha saldırmaya başladı. Gaz bombaları atılırken, barikatlara da su sıkılıyor.

01.23 Dikmen’deki polis saldırısında bir mahalleli, ayağına gaz bombası isabet etmesi sonucu hastaneye kaldırıldı.

01.20 Barikatlar arasında bekleyiş devam ederken, Polisevi Kavşağı’ndaki TOMA’lara kimyasal içerikli su nakli yapıldığı belirtildi.

00.39 Dikmenliler barikatların önünde bekleyişini sürdürüyor.

00.19 Dikmen Caddesi boyunca halk sokağa çıkıyor, barikatlar kuruluyor. Kadınlar barikatın en önünde…

00.03 Kennedy-Bestekar-Tunalı bölgesinde çatışmalar ve saldırılar şimdilik sonlandı. Tüm sokak başlarında polisler bekliyor.

ankara22haziran223.53 Dikmen Caddesi’nde halkın durduğu noktaya bir TOMA geldi ve halka, son dönemde sık sık yaşandığı gibi kimyasal içerikli su sıktı. Halk, direnişiyle TOMA’yı geri püskürttü.

23.43 Kennedy ve Tunalı Hilmi’nin köşesinde bekleyenlere gaz ve ses bombalarıyla saldırıldı. Sokaklarda gezen akrepler baş hizasından gaz bombaları atıyor.

23.41 Dikmen Caddesi’nde yüzlerce kişi barikatlar kurdu.

23.34 Kennedy Caddesi’nde bekleyenlere saldırılırken, 70 yaşındaki Nurettin Aydın adlı bir kişi TOMA’nın önüne geçerek “Yapma” diye bağırdı. Buna karşı günlerdir caddede terör estiren polis, Aydın’a saldırdı. Kalp hastası olan Aydın hastaneye kaldırıldı.

Bölgedeki direnişçiler, saldırının ardından yere yığılan Nurettin Aydın’ı hastaneye kaldırırken, Aydın’ın elinde bir mektup tuttuğu görüldü. Mektubunun bir devrimcinin eline geçmesi halinde basına ulaştırmasını isteyen Aydın,  ”Biber gazından nasibimi alır ve yaşamımı yitirirsem aileme haber verin” satırlarını ve ailesinin telefon numaralarını yazmıştı.

23.21 Tunalı Hilmi Caddesi üzerinden Kennedy’e yürüyenlere gaz bombası atan akrepler, Bestekar Sokak’taki halka da gaz bombaları attı.

23.16 Polis, Dikmen Caddesi’ndeki polis saldırısında herhangi bir uyarı yapmadan çocuklarıyla yürüyüşe gelenlere saldırdı. Yürüyüşe evlerinden tencere tavalarla destek verenlerin evlerine de gaz bombaları atıldı. Yine polisin esnafa bilinçli bir biçimde gaz bombaları atması dikkat çekti. Dikmenliler çok öfkeli ve sayı her geçen dakika artıyor.

23.11 Dikmen Caddesi üzerindeki ara sokaklarda akreplerden gaz bombalarıyla polis saldırısı sürüyor. Dikmenliler, Ziraat Bankası Kavşağı’nda yeniden bir araya geliyor. Halk polise “Mahallemizden defolun” diye bağırıyor.

23.05 Kuğulupark’tan Kennedy Caddesi’ne yürüyen halka Tunalı Hilmi üzerindeki akrep gaz bombalarıyla saldırdı.

22.41 Polis saldırısının başladığı Ziraat Bankası çevresinde çatışmalar durulurken, Keklik’te saldırılar sürüyor.

ankara22haziran1

22.35 Dikmen Caddesi ve ara sokaklarda polisin gaz bombalarıyla saldırısı sürüyor. Halk, barikatlar kuruyor.

22.19 Akrepler de geldi. Akrepler saldırıya geçti. Çatışma ara sokaklara yayıldı.

22.18 Dikmen Caddesi Ziraat Bankası önünde toplanan halka polis saldırdı. Saldırı devam ediyor.

22.10 Ankara Dikmen’de halkın buluşma noktasına polis saldırdı. Polis gaz bombaları attı.