ANKARA'DA ÇATIŞMA ; CANLI BOMBA ÖLDÜRÜLDÜ

ANKARA'DA ÇATIŞMA ; CANLI BOMBA ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanı Soylu da operasyonla ilgili ''Sayın Valimiz'in söylediği eski Meclis binamız ve Anıtkabir ile ilgili bir takım keşifler yapıldığı doğrudur''

ANKARA Eryaman’da güvenlik güçleri canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen bir teröristin bulunduğu binaya operasyon düzenledi. Ankara valiliğinin geçen hafta sonunda Eylem şüphesi var" gerekçesi ile 10 kasım ve 29 Ekim Cumhuriyet törenlerini yasaklaması" gerekçesi bir şekilde doğru çıkmış oldu.

ÖLÜ ELE GEÇTİ

Gelen son dakika haberinde operasyon sırasında çıkan çatışmada DEAŞ üyesi bir terörist ölü ele geçirildi. Hürriyet'in haberine göre Ankara Valisi Ercan Topaca, öldürülen teröristin 29 Ekim veya 10 Kasım törenlerinde saldırı yapabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, "Şahıs Anıtkabir civarında şüpheli şekilde 3 defa görüldü. Eski meclis binası civarında da şahsın hareketleri tespit edildi'' dedi.

KEŞİFLER YAPMIŞ

İçişleri Bakanı Soylu da operasyonla ilgili ''Sayın Valimiz'in söylediği eski Meclis binamız ve Anıtkabir ile ilgili bir takım keşifler yapıldığı doğrudur'' ifadelerini kullandı. Bu arada Diyarbakır'da da bu sabah DEAŞ operasyonu başlatıldı. Diyarbakır'ın merkez 4 ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 25 adrese baskın düzenlendi, 20 kişi gözaltına alındı.

ANITKABİR ÇEVRESİNDE 3 KEZ GÖRÜLDÜ

Ankara Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anıtkabir ve çevresinde 3 defa görünen ve şüpheli davranışlarda bulunan bir kişiyi takibe aldı.Teknik ve fiziki takip sonrası terör örgütü DEAŞ ile bağlantısını belirleyen ekipler, teröristin Ankara’da canlı bomba eylemi gerçekleştireceği bilgisine ulaştı.

5806efe0c03c0e3824652ee8.jpg

Çalışma başlatan polis ekipleri, Etimesgut İlçesi’ne bağlı Eryaman Mahallesi 47. Sokak’ta geniş güvenlik önlemleri aldı.Gece saat 03.00 sıralarında önceden tespit edilen binanın 9. katındaki daireye, Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon yapıldı.

ATEŞLE KARŞILIK VERDİ

"Teslim ol" çağrısına teröristin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada terörist ölü ele geçirildi. Adreste yapılan aramalarda canlı bomba eyleminde kullanılacağı değerlendirilen patlayıcı maddeler ele geçirildi.

Patlayıcıların bir bölümü, patlama riskine karşı evden çıkarılarak Eryaman'da boş bir arazide imha edildi. Operasyon sonrası bölgeye gelen Ankara Valisi Ercan Topaca ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan operasyon hakkında bilgi aldı.

5806efe0c03c0e3824652eed.jpg

TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Operasyonda ölü ele geçirilen DEAŞ üyesi teröristin kimliği tespit edildi.

Bu teröristin, 1992 Adana doğumlu Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Ahmet B. olduğu öğrenildi.

VALİ TOPACA: 29 EKİM VEYA 10 KASIM TÖRENLERİNDE SALDIRI YAPABİLECEĞİ İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Vali Topaca, olay hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Öldürülen teröristin 29 Ekim veya 10 Kasım törenlerinde saldırı yapabileceği ihtimali üzerinde durduklarını belirten Topaca, "Şahıs Anıtkabir civarında şüpheli şekilde 3 defa görüldü.

Eski meclis binası civarında da şahsın hareketleri tespit edildi. Operasyonda şahıs ölü olarak ele geçirildi. Aramalarda ciddi sayıda canlı bomba saldırısı yapacağına dair bulgular elde edildi. Şahsın Anıtkabir civarında dolaşması, eski meclisin önünde keşif yapmasından dolayı 29 Ekim veya 10 Kasım törenlerinde saldırı yapabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz.

Tutulan ev kiralık, kim tarafından nasıl tutulmuş arkadaşlarımız onu da araştırıyorlar. Şahsın yaşının genç olduğunu söyleyebilirim. Bilgiler netleştikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı