ANKARA'DA 2 CANLI BOMBAYA SUÇ ÜSTÜ; İNTİHAR ETTİLER

ANKARA'DA 2 CANLI BOMBAYA SUÇ ÜSTÜ; İNTİHAR ETTİLER

İki canlı bombanın öldüğü olayda, bir üçüncü kişinin kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki canlı bomba, düzenlenen operasyonda polisin "teslim ol" çağrısı üzerine kendilerini patlattı.

Ankara Valisi Topaca, " Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor. Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölgeden bir vatandaşın dün yaptığı ihbar üzerine dün akşamdan itibaren bölge üzerinde yoğunlaşıldı "dedi. Kendini patlatan 2 teröristin Harun Arslan, Mahide Ateş olduğu belirtildi.

3.KİŞİ KAÇTI

İki canlı bombanın öldüğü olayda, bir üçüncü kişinin kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Ankara Valisi Erkan Topaca, kendini patlatan canlı bombalardan birinin kadın, diğerinin de erkek olduğunu açıkladı. ''Üçüncü bir kişiden söz ediliyor'' diyen Vali Topaca, ''Onu tespit etmeye çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

57f8c07b0f254427b4d3de84.jpg

BÜYÜK ÖNLEMLER ALINDI

Ankara Valisi Erkan Topaca, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu olay Diyarbakır'dan yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslar. Dün bu bölgeden bir vatandaşın bir kadın, bir erkek şüpheli şahıs gördüğü ihbarı üzerine bu bölgede yoğunlaşıldı. Buradaki bir kulübede bazı şahısların olduğu görüldü.

69840_50674_08102016113958_22.jpg

Sabah saatlerinde polisler 'teslim ol' çağrısında bulundu. Buna olumlu cevap vermediler. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Alanda yapılan incelemede bir şahsın kimliğine ulaştık. Harun Arslan Bingöl doğumlu.

Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Üçüncü bir kişiden de söz ediliyor. Onu tespit etmeye çalışıyoruz. 200 kilo civarında amonyum nitrat ve plastik patlayıcılar olduğunu tahmin ediyoruz.

Amaçları neresiydi o konuda çok kesin bir şey söylemek mümkün değil. Kendi kendilerini patlattılar. Bir eylem önlenmiş oldu.

Otomobilde bu saldırıda kullanacaklardı muhtemelen. Otomobilde son bir iki gün içerisinde satın alınmış. İlginç olan bu araca Türk bayrağı asmışlar. Kendilerini kamufle etmek için Türk bayrağı asmak suretiyle bu hazırlıkları yaptıklarını düşünüyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı