Ankara Son Dakika..!

Ankara Son Dakika..!

Ankara Kızılay'da şuan  22.10 aşırı gaz bombası atılıyor, çatışma çıktı, polis ara sokaklara sığınanları göz altına alıyor, savaş alanına dönmüş durumda ortalık.

Ankara'nın neredeyse tüm ilçelerinden insanlar toplanıp Kızılay'a doğru yola çıktı. Saat 21 de de yine balkonlarda insanlar tencere tava çaldılar. Arabalar kornalarıyla eşlik etti. 

Saat 18.00
Ankara’da Kuğulu Park’ta kalabalık toplanmış durumda. Polis müdahale ediyor.
Kızılay da polis grupların bir araya gelmesini önlemek için yolları barikatlarla kapadı.Öğle saatlerinden beri aralıksız çatışma var gaz bombalarıyla polis tazyikli su sıkımı kullanılıyor.

Ankara’da Kızılay’ da yaklaşık yarım saat önce yaşanan şiddetli gaz sıkımından dolayı aralarında çok sayıda muhabirin olduğu vatandaş hastaneye kaldırıldı.

CNN Türk muhabiri olay yerinden yaptığı canlı bağlantıda “polis bugün şiddetini arttırdı, bilerek ya da bilmeyerek ama polisin bugün basın mensuplarını da açık hedef gösterildiğini gördük.” dedi

Türkiye Barolar Birliği, Başkan Metin Feyzioğlu toplu olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı ve dileyenlerin, kendi imzasıyla, “yaralı olanların bir tanıkla birlikte dilekçe vererek kendilerine başvurmasını” istedi

Türk Tabipler Birliği de bugün yaşanan son olaylarda ölüm olduğunu açıkladı ve bunun suçlusunun iç savaş çıkarmak isteyen iktidarın olduğunu öne sürdü.Ölüm, İstanbul’da bir aracın kalabalığın üzerine sürmesi üzerine meydana geldi.

TED Ankara Koleji 16'dan sonraki tüm etkinlikleri iptal etti. 
Dün gece göz altına alınan beşyüze yaklaşık kişi hala bekletiliyor ifade verme işlemi sayının çok olması dolayısıyla uzuyor.