ANKARA PATLAMASINDA KRİTİK AYRINTILAR

ANKARA PATLAMASINDA KRİTİK AYRINTILAR

Ankara patlamasının ardından ayrıntılar yavaş yavaş netleşmeye başladı. En kritik soru saldırının yapıldığı araç ve kimin gerçekleştirdiği şeklindeydi. İşte ayrıntılar

 

Ankara'da Genelkurmay personelini hedef aldığı netleşen kanlı saldırının ayrıntıları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Saldırının hemen ardından Rtük yayın yasağı getirdi. Bir çok televiyon kanalı patlamaya ilişkin hiç bir ayrıntıyı vermedi.

FACEBOOK VE TWITTER YAVAŞLATILDI SADECE MOBİL HATLAR VE VPN BAĞLANTILAR GİREBİLDİ

Aynı anda Sosyal medyanın fenomen siteleri facebbok ve Twitter'de sansürlenerek yavaşlatıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar vatandaşlar patlamaya ilişkin hiç bir bilgi alamadılar. Sansür uygulaması yüzünden patlamaya ilişkin çok sayıda spekilasyon yapılmaya başlandı.

SALDIRININ YAPILDIĞI ARAÇ

Patlamanın gerçekleştirildiği aracın önce hafif ticari olduğu, ardından wolkswagen marka araç olduğu ileri sürüldü. Ancak sabaha karşı gelen bilgilerde aracın sahte İstanbul plakalı bir cip olduğu ileri sürüldü. Cumhuriyet'te yer alan habere göre aracın,Ankara'da bombalı araçla yapılan saldırının ardından ilk belirlemeler, eylemin 34 KK 3340 sahte-ikiz plakalı Cherokee marka ciple gerçekleştirildiğini gösterdi.

SABAH ENKAZLAR KALDIRILDI

Ankara'da dün akşam 28 yurttaşın öldüğü, 61'inin yaralandığı saldırının ardından bu sabah zarar gören otobüsler ve otomobil kaldırıldı...

 

SALDIRIYI HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kanlı saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğine dair bir takım algılar yaratacak şekilde açıklamalar geldiysede ilerleyen saatlerde yapılan haberlerde saldırının IŞİD'in işi olduğuna dair iddialar ileri sürüldü.

ESKİ İSTİHBARATÇI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

CNN Türk’te Mirgün Cabas’ın konuğu güvenlik analisti Metin Gürcan’dı. Gürcan “Daha önce böyle bir saldırı ile karşılaşmadık. Daha önce bir intihar saldırısı olmuştu, fakat araçlı bir saldırı değildi. Araçlı olması sebebiyle bu tarz bir saldırı ilk kez diyoruz” dedi.
Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun ise bombanın cinsinin, IŞİD saldırısını işaret ettiğini söyledi

IŞİD DERGİSİNDE TEHDİT ETMİŞTİ

Cumhuriyet'in haberine göre Işid dergisinden TSK ile mücadeleye çağıran yayın yaptı ve bazı fotoğraflar kullandı. Bu güne kadar sözkonusu dergiden gösterilen hedeflere saldırılar hep gerçekleştiği için şüphelerin IŞİD üzerine yoğunlaşması normal deniliyor.

12-029.jpg

IŞİD'in Türkçe dergisi Konstantiniyye'nin 5. sayısında TSK'yi hedef alan bir yazı yayımlanmıştı. Yazıda "Türk ordusu NATO'yla beraber müslümanları katletmektedir" denirken, "tağuta (put, şeytan) küfretmek imanın ilk hükmüdür. Tağuta küfredilmeden iman sahih olmaz." denerek TSK ile mücadeleye çağrılmıştı.

[Haber görseli]

Dergide orduda ve poliste yer alanların "kafir" olduğu söylenirken, "Türkiye gibi tağuti sistemlerle yönetilen ülkelerde, askerlik ve polislik gibi silahlı güç olmak ve onların ordularında yer almak küfürdür" deniyordu.

[Haber görseli]

Derginin önsözünün sonundaysa "yeryüzünün tüm tağutlarına son sözümüz ise; artık İslam Devleti var, size rahat yok..." diyerek tehditte bulunuluyordu.

TSK'nin Afganistan'da "Haçlılarla aynı safta savaştığını" öne süren IŞİD, "Allah’ın izniyle İslam Devleti, müslümanları katleden bu kafirlere bunların bedelini en ağır bir şekilde ödetmektedir ve ödetmeye de devam edecektir" diyordu.

Dergi'de TSK'den "Firavun'un Askerleri" şeklinde bahsediliyordu.

"Türkiye gibi tağuti sistemlerle yöneltilen ülkelerde, askerlik ve polislik gibi silahlı güç olmak ve onların ordularında yer almak küfürdür. Bu tür ülkelerde asker ve polisler muayyen olarak(fert fert) kafirdirler. Onlar, küfür ve riddet ehli oldukları için onlarla savaşmak ve onları öldürmek caizdir.Öldüklerinde küfür üzere ölürler ve varacakları yer ise cehennemdir." söyleminde bulunulmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı