ANKARA KATLİAMI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNE POLİS MÜDAHALESİ

ANKARA KATLİAMI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNE POLİS MÜDAHALESİ

Bunun üzerine Ayhan Bilgen, Vali Günay Özdemir ile telefonla görüştü. İzin alınamayınca grupta bulunanlar parti binası önünde oturma eylemi yaptı.

ANKARA'da 10 Ekim cumartesi günü saat 10.04'te meydana gelen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 32 yaşındaki Özver Gökhan Arpaçay için düzenlenen anma ve yürüyüşte olay çıktı.

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Ankara'da yaşamını yitiren ve Kars'ta toprağa verilen Özver Gökhan Arpaçay anısına Büro Emekçileri Sendikası tarafından bugün bir yürüyüş düzenlendi. HDP Kars Milletvekili ve adayları; Ayhan Bilgen, Şafak Özanlı, Önder Fidanboy'un da katıldığı grup, HDP İl binası önünden Faikbey Caddesi'ne yürümek istedi. Parti binası önünde açıklama yapacaklarını bildiren gruba, yürüyüş izni verilmedi. Bunun üzerine Ayhan Bilgen, Vali Günay Özdemir ile telefonla görüştü. İzin alınamayınca grupta bulunanlar parti binası önünde oturma eylemi yaptı.

Polis, seçim otobüsünün HDP önüne getirilmesine de karşı çıktı. Bilgen, yine polislerle tartıştı ve otobüsün alana getirilmesini sağladı. Seçim otobüsünün üzerine çıkan Ayhan Bilgen ve HDP İl Başkanı Cengiz Topbaş toplanan kalabalığa seslenerek dağılmalarını istedi.

Grup dağılırken bazı kişiler polise yumurta ve çeşitli cisimler fırlattı. Polis ekipleri TOMA'larla su ve biber gazı sıktı. Su ve gazdan HDP sözcüsü Ayhan Bilgen de etkilendi. Polis, olayların sonra ermesi ardından HDP il binasından çıkanlardan bir bölümünü gözaltına aldıaldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı