Ankara halkı bir kez daha sokakta (Dakika dakika)

Ankara halkı bir kez daha sokakta (Dakika dakika)

Ankara 31 Mayıs’tan bu yana direniyor, AKP faşizmine meydan okuyor. 6 Haziran günü mahalleler yine sokaktaydı, on binlerce kişi Kızılay Meydanı’nı zapt etti.

7 HAZİRAN

22.58 Keçiören’de farklı noktalardaki eylemliliklerin İncirli Lisesi’nde buluşmasıyla eylem sona erdi. 3 bini aşkın Keçiörenli Tayyip Erdoğan’ın son açıklamalarına tepki gösterirken, Halkevleri üyeleri 8 Haziran saat 16.00′da Kızılay Meydanı’nda olma çağrısı yaptı.

22.46 Kuğulupark’tan bir grup Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti.

22.43 Tuzluçayır Meydanı’nda 10 bine yakın kişi sloganlarla eylemini sürdürüyor.

22.24 Seyranbağları’ndan yaklaşık 300 kişi Kuğulupark’a ulaştı.

22.13 Küçükesat, Kennedy, Tunalı Hilmi, Cinnah caddelerinden gelenlerle Kuğulupark’taki sayı her geçen dakika artıyor. Parka kurulan Direniş Kütüphanesi alanın en çok ilgi gören köşesi haline gelirken, parkın çeşitli noktalarında sokak müzisyenleri coşkulu anlar yaşanmasını sağlıyor. Penguen maskeliler de parkta.

22.03 Saimekadın’da yaklaşık 250 kişi Bucak Sokak’tan Tuzluçayır’a doğru yürüyüşe başladı. Tuzluçayır Meydanı’nda binlerce kişi eylemini sürdürürken yaklaşık 500 kişi de Tuzluçayır’dan Kızılay’a doğru yürüyüşte.

Tuzluçayır Meydanı

Tuzluçayır Meydanı

22.01 Batıkent’te binlerce kişi Kent Meydanı’ndan metro çıkışına yürüyüşünü sürdürüyor.

Kuğulupark

Kuğulupark

21.47 Seyranbağları’nda yaklaşık 200 kişi mahalle içinde eylemde.

21.42 Çukurambar, Yüzüncü Yıl, Birlik Mahallesi ve Ayrancı’da da halk tencere tavalarıyla sokaklara çıktı.

21.41 Güvenpark’ta yaklaşık 200 kişi sloganlarla bekleyişini sürdürüyor.

21.34 Ahmed Arif Parkı’ndan yaklaşık 300 kişi yürüyüşe geçti.

21.30 Mutlu Halkevi önünde buluşan 300 kişi Tuzluçayır Meydanı’na doğru hareketlendi.

21.28 Keçiörenliler Danişmen’ten Yunus Emre Caddesi’ne doğru yürüyüşe başladı.

21.26 Sokullu Ahmed Arif Parkı’nda yaklaşık 150 kişi gürültü eylemine başladı.  İlker Mahsuni Şerif Parkı’ndan bine yakın kişi de Dikmen Caddesi’ne doğru yürüyüşe başladı.

21.20 itibariyle Kuğulupark

21.20 itibariyle Kuğulupark

21.11 TOKİ Turkuvaz Evleri’ndeki mahalleliler gürültü eylemlerine başladı. Bölgede araçlarla konvoylar oluşturulurken, birçok evin de eyleme ışık açma kapamalarla destek verdiği görülüyor.

21.03 Kuğulupark’ta kurdukları çadırların öğle saatlerinde polis müdahalesiyle sökülmesinin ardından halk, akşamüstü yeniden çadırlarını kurdu. Saat 19.00′dan itibaren sayının artıyor. Tunalı Hilmi halkı da tencere tavalarıyla Kuğulupark’a gelmeye başladı.

18.59 Dikmenliler Ahmed Arif Parkı’na Direniş İrtibat Merkezi çadırı kurdu. Parkın dört bir yanını Gezi Parkı ve Ankara direnişlerini selamlayan dövizlerle donatan Dikmenliler, saat 21.00′da parkta buluşma çağrısı yaptı.

16.49 5 Haziran Grevi’ne yönelik polis saldırısında gözaltına alınan 9 kişiden 3′ü savcılıktan, 6′sı da sevk edildikleri mahkemeden serbest bırakıldı.

Dikmenliler, Ahmed Arif Parkı'na Direniş İrtibat Merkezi kurdu.

Dikmenliler, Ahmed Arif Parkı’na Direniş İrtibat Merkezi kurdu.

16.25 AKP karanlığına ve faşizmine meydan okuyan Ankaralılar, günlerdir olduğu gibi bugün de mahallelerde bir araya gelecek, Kızılay Meydanı’na yürüyecek. Mahalle programları şöyle:

Batıkentliler, saat 21.00’da Batıkent Meydanı’nda buluşarak metro çıkışına yürüyecek.

Keçiörenliler, Danişment’te yine saat 21.00’da bir araya gelecek ve ilçe içinde yürüyüş gerçekleştirecek.

Dikmen’de Sokullu halkı 21.00’da Ahmed Arif Parkı’nda, İlker halkı 21.00’da Mahsuni Şerif Parkı’nda bir araya gelecek.

Mamak’ta Saimekadınlılar 21.00’da Bucak Sokak’ta buluşarak Kızılay’a yürüyecek. Şirintepeliler 20.00’da Mehtap Pastanesi önünde, Mutlu Mahallesi halkı 20.30’da Halkevi önünde buluşarak Tuzluçayır Meydanı’na yürüyecek ve meydana gelecek binlerle birlikte hareket edecek.

Polis tarafından sökülen çadırlar, ilerleyen saatlerde yeniden kuruldu.

Polis tarafından sökülen çadırlar, ilerleyen saatlerde yeniden kuruldu.

13.30 Kuğulupark’taki çadırları Kabahatler Kanunu’na aykırı olmak gerekçesiyle söken polis halk tarafından yuhalandı ve sloganlarla protesto edildi. Polis, parktan çekildi.

13.15 Kuğulupark’ta polis saldırısı başladı. Polis çadırları sökmeye çalışıyor.

ankara7haziran7

Kuğulupark’a Direniş Kütüphanesi kuruldu.

13.03 Akşam saatlerinde binlerce kişiye ev sahipliği yapan Kuğulupark’ta halkın çadırlarını kurma girişimi polis engeliyle karşılaştı. İki otobüs çevik kuvvet polisi parkın çevresini kuşattı ve çadırlar sökülmediği takdirde saldırı gerçekleştireceğinin anonsunu yaptı.

00.35 Kızılay Meydanı’ndaki eylem başladığı gibi sloganlarla sona erdi. Halkevleri, “Şimdi dağılıyoruz ama AKP faşizmine, karanlığına meydan okumak için 7 Haziran saat 21.00′da bir kez daha Kızılay Meydanı’ndayız” çağrısı yaptı.